Őszi különlegesség - Áfonyás almalekvár
Az ősz finomságait akár vegyíthetjük is a még különlegesebb ízvilág eléréséért. Az ínyenceknek kötelező kipróbálni ezt az áfonyás- almás lekvárt!
Hozzávalók
- fél kg áfonya
- 1 kg alma
- 1 rúd vanília
- 1k zselécukor
Elkészítés
Az áfonyát mossuk meg és csepegtessük le, közben az almákat pucoljuk ki és vágjuk ki a magházukat, majd aprítsuk apró kockákra a gyümölcsöt. A hozzávalókat töltsük egy nagy edénybe, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük a legnagyobb lángon 5-10 percig. A még forró keveréket töltsük üvegekbe és azonnal zárjuk le.
Extra tipp
Ínyencek még egy kevés reszelt diót és mézet is tehetnek az üvegbe.
Fotók: oneequalstwo.files.wordpress.com, blogspot.com