Krémleves sült paprikából - Elképesztő ízvilág

Igazi különlegesség a sült paprikából készült krémleves, ami szokatlan, de csábító ízvilágával garantáltan az új kedvencünk lesz.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 7 dl zöldségleves
- 3 fej vöröshagyma
- 2 evőkanálnyi balzsamecet
- 1 fej fokhagyma
- kakukkfű
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés
Melegítsük elő 200 fokra a sütőt, majd mossuk meg jó alaposan a paprikákat, vágjuk félbe őket és csumázzuk ki. A fokhagymát és a vöröshagymát is pucoljuk meg, majd az utóbbit vágjuk kockákra, a fokhagymát pedig nyomjuk össze egy kés hegyével. A paprikát és a hagymákat tegyük egy nagy tepsibe, locsoljuk meg 3-4 evőkanálnyi olívaolajjal sózzuk, borsozzuk és tépkedjünk rájuk egy kis kakukkfüvet is. 30 perc alatt puhára sütjük a zöldségeket, majd a tepsi tartalmát turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a zöldséglevest és a balzsamecetet, majd simára turmixoljuk.
Extra tipp
Tálaláskor adjuk a leveshez egy kevés fetasajtot vagy tejfölt, friss kakukkfüvet és pirított rozskenyeret. A pikáns ízvilág szerelmesei egy kevés chilivel is izgalmasabbá tehetik ezt a különleges levest.
Töltött paprika - Magyar finomság
Fotók: maplespice.com