Mogyorós csirkemell sajtmártással - Imádni fogod
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Szereted a csirkés fogásokat, de már unod a hagyányos rántott verziót? Próbáld ki a következő receptet, nem fogod megbánni! Íme!
Hozzávalók
- 40 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg mogyoró
- zsemlemorzsa
- liszt
- tojás
- só
A mártáshoz
- 500 ml főzőtejszín
- 15 dkg trappista
- szerecsendió
- só, bors
Elkészítés
A mogyorót daráljuk le és keverjük hozzá a zsemlemorzsához. A tojást verjük fel, majd készítsük ki külön-külön tányérokba a liszttel és a zsemlemorzsás keverékkel együtt. Panírozzuk be a besózott hússzeleteket és rántsuk ki. Közben készítsük el a mártást is: tegyük fel melegedni a tejszínt, majd mielőtt elkezdene forrni, adjuk hozzá a reszelt sajtot, a sót, a borsot és a szerecsendiót. Ha besűrűsödött, vegyük le a tűzről. A húst a mártással és a krumplipürével együtt tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!