Fokhagymás sült krumpli - Dobd fel a hagyományos verziót
Ha már unod a hagyományos, sózott sült krumplit köretnek, dobd fel egy kis fokhagymával! Nem kell azonban túl bonyolult műveletre gondolni, máris eláruljuk a receptjét!
Hozzávalók
- fél kg burgonya
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- 2 ek repceolaj
- apróra vágott petrezselyem (díszítéshez)
Elkészítés
A burgonyát hámozzuk meg és vágjuk vékony hasábokra. Egy tepsiben süssük meg, ahogyan máskor is szoktuk. Ha elkészült, vegyük ki a sütőből és tegyük egy kicsit félre. Egy serpenyőbe öntsük az olajat, erre tegyük a zúzott fokhagymát és nagyjából fél percig süssük, hogy a fokhagyma elveszítse nyers ízét. Ügyeljünk rá, hogy ne tovább, mert akkor megbarnul. Ekkor forgassuk bele a sült krumplit és szórjuk meg egy kis sóval. Tálalás előtt hintsük még meg egy kis aprított petrezselyemmel is.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!