Különleges desszert - Csokoládés madártej

A madártej sokunk kedvence. A következő recept pedig ötvözi a csokoládét és a madártejet, ami egy szuper párosításnak bizonyul.

Hozzávalók:

  • 1l tej
  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg 70%-os csokoládé
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • csokireszelék a díszítéshez

Elkészítés:
A tejet tegyük fel melegedni. Válasszuk szét a tojásokat. A tojásfehérjékből csipet sóval és a cukor felével verjünk kemény habot. Miután a tej felforrt, a tűzhelyet állítsuk alacsony fokozatra, és egy kanállal szaggassunk bele habgaluskákat a felvert fehérjéből. Egy-egy adagot 5 percig főzzünk, félidőben megfordítva a galuskákat, majd szűrőkanállal szedjük egy tányérra. A „mártáshoz” forraljuk fel újra a tejet, majd szórjuk bele a darabokra tört csokit, és folyamatosan kevergetve olvasszuk fel. Egy nagyobb tálban keverjük össze a tojássárgákat, a cukrot és a fahéjat, majd folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a csokis tejet. Töltsük vissza a lábasba, és folyamatos kevergetés mellett kis fokozaton sűrítsük be.

Oldalak

Sztárok
Vitathatatlan, hogy a Beatles a kezdetektől fogva minden idők egyik legnagyobb és legbefolyásosabb zenekaraként vonult be a történelembe, melynek egyik nagy ikonja volt az immáron 81 éves Paul...
Lifestyle
Ha azt hiszed, minden fogyókúrás italt kipróbáltál már, akkor mutatnák neked egy otthon is elkészíthető italt, mely állítólag hatékonyan elősegítheti a testsúly csökkenését.
Sztárok
Tegnap este a hazai sztárvilág krémje hivatalos volt Demeter Richárd exkluzív divatbemutatójára, ahol a tervező a legújabb és eddigi legszemélyesebb kollekcióját mutatta be a közönségnek. A kifutón...