Házi trappista sajt egyszerűen

Ha szeretjük a sajtokat és szeretünk a konyhában is tevékenykedni, akkor itt az ideje, hogy elkészítsük ezt remek házi sajtot.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!50 dkg tehéntúró
- 1 l zsíros házi tej
- 6 dkg vaj
- 1db tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 púpozott kávéskanál só
Elkészítése
A tejbe belekeverjük a túrót, majd felforraljuk, aztán ezt egy sűrű szitán át szűrjük és a kapott masszát a tojással, vajjal és szódabikarbónával elkeverve további 10 percig főzzük. Ha már teljesen csomómentes és nyúlós, akkor hagyhatjuk kihűlni. Ha meghűlt kiboríthatjuk az edényből és fóliába csomagolva tovább hagyjuk érni a hűtőbe. Körülbelül másfél nap után már fogyasztható is.