Házi diós-mandulás müzli - Recept
Laktató, finom és fillérekből elkészíthető! Ennél egyszerűbb és könnyebben variálhatóbb receptet keresve se találhatsz!
Hozzávalók
- 150 g zabpehely
- 70 g mandula
- 70 g napraforgómag
- 70 g dió
- 100 g méz
- 50 ml olívaolaj
- 45 g cukor
- 3 csipet só
Elkészítés
Törjük durvára a magvakat, majd minden hozzávalót keverjünk össze egy nagy tálban. Sütőpapírral bélelt tepsire terítsük ki a masszát, majd 150 fokra előmelegített sütőben 45 percen át pirítsuk. Amíg barnulnak, többször is forgassuk át a keveréket, hogy egyenletesen piruljon. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni, majd befőttesüvegben tároljuk.
Ezt is ajánljuk: Császármorzsa