Három szuper padlizsánrecept

Ha már elegünk van a húsból és a krumpliból, vagy csak szeretnénk egy zöldséges napot tartani, a padlizsán kitűnő választás. Itt van három kiváló és egyszerű elkészítési mód!

Sajtos padlizsán

Hozzávalók:
- 1db padlizsán
- 2 db tojás
- 10 dkg liszt
- 15 dkg füstölt sajt
- só
- bors
- oregánó
- bazsalikom
- petrezselyem
- olivaolaj

Első lépésként a zöldfűszereket apróra vágjuk és egy kis kanál sóval és borssal vegyítjük. A padlizsánt megmossuk és körülbelül egy centi vastag szeleteket vágunk belőle. A tojásokat egy kis sóval felverjük és belemártjuk a padlizsánszeleteket, amiket utána lisztbe forgatunk. Olívaolajon mindkét oldalán megsütjük őket. Ezt követően a szeleteket tűzálló edénybe rakjuk és megszórjuk a fűszerkeverékünkkel. A tetejére kiadós adag sajtot reszelünk, majd előmelegített sütőben negyed óra alatt meg is kapjuk a finom életünket.


Húsos-paradicsomos padlizsán

Hozzávalók:
- 4 db padlizsán
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db paradicsom
- 250 g mozzarella sajt
- 30 dkg darált hús
- bolognai alap
- paradicsompüré
- olívaolaj
- só
- bors
- bazsalikom

A padlizsánt felszeleteljük, megsózzuk és hagyjuk lecsepegni. Addig a hagymát felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A lecsepegtetett mozzarellát és a paradicsomot szintén felszeljük. Az előkészületek után első lépésben megfuttatjuk az olajon a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst. Pár perc párolás után felöntjük 2-3 dl hideg vízzel és hozzáadjuk a bolognai alapot. Lassú tűzön állandóan kevergetve addig főzzük, míg a hús megpuhul. Amikor elkészült, ízlés szerinti mennyiségű paradicsompürével feljavíthatjuk a szószt. Ezután jöhet a padlizsán. Leöblítés után bazsalikommal és borssal ízesítjük. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, majd következik a rétegezés. Padlizsán, paradicsom szeletek és bolognai ragu. a tetejét mozzarella szeletekkel koronázzuk, aztán közepesen meleg sütőben aranysárgára sütjük. Az eredmény magáért beszél!

Padlizsánkrém

- 2 db padlizsán
- 20dkg vaj
- fél citrom leve
- 1 ek. mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj

Az elkészítés nagyon egyszerű. A padlizsánt meghámozzuk, a közepét eltávolítjuk. Kis darabokra szeleteljük és olajban kisütjük. Ha ez megtörtént, akkor addig turmixszoljuk, míg igazán krémes nem lesz. Miután kihűlt hozzáadjuk a vajat és jó alaposan összedolgozzuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzá adjuk a citromlevet, a mustárt és az összezúzott fokhagymát. 1 óra a hűtőben és már kenhető is!

Oldalak

Sztárok
Jákob Zoltán és Erdélyi Mónika között elég erős barátság alakult ki az elmúlt időszakban. A milliárdos most egy merész fogadást is bevállalt!
Sztárok
Harry május 8-án Londonba érkezik, arra azonban egyre kevesebb az esély, hogy a királyi család tagjaival találkozik majd - Kamilla például kifejezetten nem vevő a herceg társaságára.
Sztárok
Emlékszel Rajesh Koothrappalira az Agymenők című szitkomból? A karaktert alakító színész hatalmas változáson ment át, napjainkban pedig egyáltalán nem úgy néz ki, mint amikor megismerte a világ.