Hogyan készítsünk Baileyst olcsón és könnyedén?

A karácsony likőrkóstolgatás nélkül nem lehet az igazi, de hogy ne kelljen ezreket költeni a drága italokra, megmutatjuk, hogyan készítheted el saját kezűleg a méltán népszerű likőrt, a Baileyst úgy, hogy a  pénztárcánk se bánja ízlelőbimbóink kényeztetését és talán még finomabb is lesz, mint az eredeti!

A tél és a fagy beköszöntével mi lehet annál idillibb, mint a meleg szobából nézni a kinti hóesést, és a karácsonyfa fényében, szeretteink körében lassan kortyolgatni egy finom likőrt. Ma már a legtöbb háztartásban bizony az alkohol, különösen a likőrök is a karácsony elengedhetetlen kellékei közé tartoznak, és általában egy-két perc alatt el is fogynak a finom italok, nemhiába mondják, hogy „itatják magukat”. Ha nem szeretnénk, hogy a Szenteste a likőrért folytatott eszement harcba torkolljon, de karácsony közeledtével a pénztárcánkat sem lenne szerencsés kiüríteni, akkor felejtsük el a méregdrága bolti italokat, és a Bailey’s helyett inkább a hozzávalókat kezdjük dobálni bevásárlókosarunkba, hogy az egész család és a pénztárcánk is jól járjon.

Nem is gondolnánk, hogy milyen egyszerű, ráadásul olcsó és élvezetes megoldás lehet otthon elkészíteni a családi likőrt, ami nem csak garantáltan finom lesz, de mivel saját kezűleg készítettük el, tökéletes karácsonyi ajándéknak is bizonyulhat. Ha viszont nem ajándékozásra, hanem saját fogyasztásra szánjuk az italt, akkor remekül össze is hozhatja az egész családot, hiszen ki akarna kimaradni egy ilyen finomság elkészítéséből, amikor minden alapanyagtól már külön-külön elindul a nyálelválasztásunk, hát még a végeredménytől!

Ezerféle Bailey’s recept létezik sokféle alapanyagból, ezért ha gazdagítani szeretnénk az készülő ital íz világát, nyugodtan összemixelhetjük a különböző receptek alapanyagait. Persze azért ne dobáljunk bele mindent, amit a hűtőben találunk, de ha például kétféle receptet vegyítünk, azt még nem ronthatjuk el, legfeljebb kifejlesztünk egy egyedi Bailey’s receptet, amit akár titokzatosan magunkról is elnevezhetünk, a pontos összetevők szigorú titokban tartásával. De hogy lássuk, milyen alapanyagok közül érdemes válogatni a saját Baileysünk elkészítéséhez, előbb fussuk át a következő recepteket!

Kapucsínós Bailey’s

Hozzávalók:

2 dl rum vagy konyak vagy whiskey
2 csomag kapucsínó (ízlés szerint vaníliás vagy csokis)
2 csomag vaníliás cukor
3 dl tejszín
3 púpozott evőkanál porcukor
2 tojássárgája

A vaníliás cukrot, a porcukrot és a tojások sárgáját jól kikeverjük.
Hozzáadjuk az előzőleg kevés forró vízben feloldott kapucsínót, simára keverjük a tejszínnel, majd cseppenként hozzáadjuk az alkoholt és jól behűtjük. Jégkockákkal kínáljuk.
 

Kávés Bailey’s

Hozzávalók:

3,3 dl kommersz whisky
3,2 dl habtejszín
2 tubus sűrített tej
1,5 dl feketekávé
1 evőkanál instant kakaó
1 csomag vaníliás cukor vagy 1/2 ampulla vaníliaaroma

A kakaót a feketekávéval csomómentesre keverjük és hidegen a többi hozzávalóval jól összekeverjük.

Csokis Bailey’s

Hozzávalók:

1dl konyak
3-4 dl tejszín
1 tubus sűrített tej
1 dl feketekávé
1 csomag vaniliáscukor
1 Danette csokipuding

A hozzávalókat beletöltjük egy üvegbe, majd jól összerázzuk. Az ital azonnal fogyasztható.

Mindhárom recept alapanyagait vegyíthetjük, illetve felválthatjuk, attól függően, hogy melyiket szeretjük inkább: a sűrített tej tejszínnel is, a puding csokis kapucsínóval is felcserélhető, de akár egyszerre is használhatjuk őket, ha pedig nagyobb a család, meg is duplázhatjuk az arányokat, a végeredménnyel garantáltan elégedett lesz mindenki.
 

Oldalak

Lifestyle
A gyógyvizek összetevőinél gyakran említjük a ként, a jódot és a brómot is, azonban létezik egy ritkábban emlegetett, ám annál hatékonyabb összetevő, amely nagyon fontos szerepet játszik a szépségünk...
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...