Ízletes hagymaleves - Recept
Egy igazán könnyed és gyors étel, amely hétköznapi vacsoraként vagy akár a hétvégi ebédhez tökéletes választás.
Hozzávalók
- 40 dkg hagyma
- liszt
- 4 dkg vaj
- só
- bors
- 1 tojás sárgája
- 1,5 liter forró víz
Elkészítés
A vajat megolvasztjuk egy lábasban, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Gyakori kevergetés mellett pirítsuk aranysárgára a hagymát. Miután a hagymánk megpirult, hintsük rá a lisztet és állandó kevergetés mellett adjunk hozzá egy merőkanálnyi forró vizet. Ezután pedig öntsük hozzá a maradék vizet is. Sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön főzzük nagyjából negyed órát. Befejezésként a tojássárgáját egy merőkanálnyi lével keverjük össze és további folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a leveshez.