Máktorta lekvárral - Recept

Ki tudna ellenállni egy finom máktortának? Szerencsére nem is kell! Máris mutatunk egy egyszerű receptet, amelyet akár már ma elkészíthetünk.
Hozzávalók
A tésztához
- 15 dkg finomra darált mák
- 15 dkg cukor
- 6 tojás
- 5 dkg méz
- 2 ek édes morzsa
- 1 citrom héja
- őrölt fahéj
A töltelékhez
- lekvár
Elkészítés
A tojások sárgáját keverjük habosra a cukor felével, a fehérjéből pedig a cukor másik felével verjünk kemény habot. Öntsük össze a kettőt, adjuk hozzá a mézet, a mákot és az édes morzsát. Óvatosan forgassuk össze a masszát, fahéjjal és reszelt citromhéjjal ízesítsük. Egy tortaformát hintsünk meg liszttel, majd az előbb elkészített masszát öntsük bele. Süssük meg a tortát, majd hagyjuk kihűlni. Ekkor óvatosan vegyük ki a formából, vágjuk szét két vékony lapra, majd töltsük meg bármilyen lekvárral. Tálaláskor porcukorral, tejszínhabbal vagy gyümölcsökkel díszítsük.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!