Görög fánk - Recept

Mindenki egyként szereti a világban a fánkot. Akármerre is járunk a fánk ott van velünk, csupán mindenhol más néven ismerik. A görögök például loukoumadesnek hívják.
Hozzávalók
- 3 és fél bögre liszt
- 1 bögre meleg víz
- 1 bögre meleg tej
- 60 g élesztő
- 1 ek cukor
- fél tk só
- 4 ek olaj
- méz
- fahéj
Elkészítés
Az élesztőt keverjük el egy bögre meleg vízben, és takarjuk le 10 percre. A lisztet, a tejet, a cukrot, a sót, az olajat és az élesztős vizet öntsük egy nagy tálba, és robotgéppel magas fokozaton keverjük 2-3 percig, hogy a tészta sima legyen. Utána takarjuk le a tálat, és tegyük meleg helyre, hogy a tészta megkeljen. Bő, forró olajban kell kisütni. Kézzel vagy kanállal formázzunk kis golyókat a tésztából, és pár perc alatt süssük őket aranybarnára. Közvetlenül sütés után (ne szedjük ki őket papírtörlőre!) méz és meleg víz keverékébe forgassuk őket pár percre, hogy jól megszívják magukat a mézsziruppal, és melegen fahéjjal meghintve tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Amerikai fánk sütőben sütve - Recept
Fotó: yiannislucacos.gr
Oldalak

This is a modal window.