Birsalma puding - Recept
Az ősz egyet jelent a birsalma szezonnal, így újra rengeteg finomságot készíthetünk ebből a rendkívül egészséges gyümölcsből.
Hozzávalók
- 5 db birsalma
- ½ citrom leve
- víz
- ½ kk. szegfűszeg
- 3-4 db szegfűbors
- ½ kk. fahéj
- ½ kk. gyömbér
- ½ kk. szárított citromhéj
- ½ kk. szárított narancshéj
- 3 ek. étkezési keményítő
- 3 dl tejszín
- 1-2 ek. méz
- csipet só
Elkészítés
A birsalmákat alaposan mossuk és hámozzuk meg. A magházat távolítsuk el, és vágjuk kis darabokra, locsoljuk meg citrommal, hogy ne barnuljon meg. Annyi vízbe tegyük fel főni, ami ellepi majd adjuk hozzá a fűszereket. Az étkezési keményítőt csomómentesen keverjük el a tejszínnel és lassú tűzön sűrítsük be, amikor az alma már megpuhult. Ezután langyosra hűtsük le, keverjük hozzá a mézet és turmixoljuk össze. Ha ezekkel készen vagyunk, akkor tegyük tálkákba, a tetejére pedig szórjunk reszelt csokoládét.
Ezt is ajánljuk: Birsalmalekvár feketeszőlővel