Ellenállhatatlan házi nutella - Recept
Szinte mindenki rajongva szereti ezt a krémes finomságot, bár sokan nem tudják, a házi készítésű is éppen olyan finom lehet, mint az eredeti. Kipróbálod?
Hozzávalók
- 200 g törökmogyoró
- 170 g étcsokoládé
- 100 g tejcsokoládé
- 1 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál vaj
- 3 evőkanál holland kakaópor
- 1 csipet só
Elkészítés
Pirítsuk meg a mogyorót egy serpenyőben, vigyázva, oda ne égessük, majd egy konyharuha segítségével dörzsöljük le a héját. Gőz felett olvasszuk meg a csokoládékat. A mogyorót tegyük az aprítóba, őröljük krémesre. Adjuk hozzá a vajat, a kakaóport, a cukrot és a sót, alaposan keverjük el ezt is. Ha a csokoládé felolvadt, adjuk ezt is a masszához és krémesítsük, amíg teljesen el nem keverednek a hozzávalók. Az elkészült krémet öntsük üvegekbe.
Ezt is ajánljuk: Házi mogyoróvaj