Csokis meglepetés muffin
Íme egy különleges és ínycsiklandozó vendégváró sütemény!
Hozzávalók
- 2,5 bögre finomliszt
- 4 teáskanál sütőpor
- 1!4 bögre kakaópor
- 1 teáskanál fahéj
- 100 g vaj
- 1 bögre lágy barnacukor
- 1,5 bögre tej
- 1 tojás
- 100 g főzőcsokoládé
- 15 karamellel vagy mogyoróval töltött bonbon
Elkészítés
Szitáljuk össze a lisztet, sütőport, kakaóport, valamint fahéjat. A vajat vágjuk apró darabkákra, majd keverjük össze a liszttel, míg a keverék állaga morzsakupacra nem emlékeztet, majd adjuk hozzá a barnacukrot is. A tojásokat keverjük ki a tejjel, a csokoládét pedig gőz fölött olvasszuk meg. A tejes masszát, valamint az olvasztott csokoládét öntsük a liszthez, majd gyengéden keverjük össze. Kb. két-két evőkanálnyi masszát tegyél a kivajazott formákba, majd a bonbonokat nyomjuk a muffinok közepébe. Süssük 180 fokon, 10-15 percig!
Ezt is ajánljuk: Milánói csirkemell - Katt ide!
Fotó: chocolate-cheese-and-wine.com