Csirke saslik salátával és paprikás mézes mártogatóssal - Recept
A közeledő paprikaszezon köszöntéséül zamatos, de legfőképpen színes fogásokat varázsolhatunk a család asztalára.
Hozzávalók
- 30 dkg csirkemell
- 2 marék friss levélsaláta vegyesen
- 1 fél citrom szeletelve
- 1 savanykás alma
- 2 db TV paprika
- 2 evőkanál méz
- 1 kis darab gyömbér
- 1 ek. olíva olaj
- 1 tk. Gyros csirkefalatok alap
Elkészítés
A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük, felkockázzuk, majd megforgatjuk a Gyros csirkefalatok alapban. A fűszeres csirkekockákat felszúrjuk 4 kis nyársra, majd egy evőkanál olívaolajon serpenyőben hirtelen kisütjük. Eközben megmossuk a levélsalátákat, a citromot, az almát és a paprikákat. A levélsalátákat összetépkedjük, a citromot és az almát vékonyan felszeleteljük, egy tálban jól elkeverjük úgy, hogy a citromot kissé megnyomkodjuk. A gyömbérdarabot megtisztítjuk, a paprikákat kicsumázzuk és darálógépbe tesszük. Jól összedaráljuk, néhány csepp citromot csepegtetünk rá, majd hozzákeverünk két evőkanál mézet. Tálaláskor alulra halmozzuk a friss salátát, erre tesszük a csirkesaslikot, egy kis mártogatós tálba mellé kanalazzuk a mézes gyömbéres paprikakrémet.
Ezt is ajánljuk: Ponttyal hirtelen sült zöldségek - Katt ide!