Ponttyal hirtelen sült zöldségek - Recept
A tavasz egyet jelent a friss és zamatos zöldségek és gyümölcsök megjelenésével a rutinos és kezdő háziasszonyoknak egyaránt. Készítsünk hozzá halat, nem fogjuk megbánni.
Hozzávalók
- 60 dkg pontyfilé
- 1 db cukkini
- 2 db TV paprika
- 1 db kápia vagy kaliforniai paprika
- 2 szál sárgarépa
- 1 kis padlizsán
- 2 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor snidling
- 1 ujjnyi friss gyömbér
- 1 tk. Ízvarázs ételízesítő – sok zöldséggel
- 2 ek. olíva olaj
- ízlés szerint bors
Elkészítés
A pontyfilét megmossuk, lecsepegtetjük, vékony csíkokra vágjuk. A felcsíkozott pontyot egy tálba tesszük, megszórjuk az zöldséges ételízesítővel, a frissen őrölt borssal és rácsorgatjuk az olíva olajat. Jól átforgatjuk és félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, tetszés szerint felszeleteljük. Serpenyőben vagy wokban hirtelen kisütjük a zöldségeket, majd félretesszük. A csíkozott pontyot is hirtelen kisütjük, a tisztított, apróra vágott friss gyömbérrel együtt. Rákanalazzuk a pontyra a zöldségeket, összeforgatjuk az apróra vágott petrezselyemmel és snidlinggel, majd 1 perc alatt még nagy lángon összeérleljük.
Ezt is ajánljuk: Csicseriborsó-saláta avokádóval recept - Katt ide!