Barackos jam - Reggelire tökéletes

A barack egy nagyon finom, lédús gyümölcs. Sosem tudjuk megunni, és szerencsére ezer arca van.
Hozzávalók:
- 500 g barack - hámozva kb. 356 gramm
- 330 g Befőző cukor
Elkészítés:
Egy lábasban tegyél fel vizet a tűzre, és mikor forró, dobd bele a sárgabarackokat kb. fél percre. Aztán szűrd le róluk a forró vizet, és azonnal dobd jeges vízbe a barackokat. Egyenként húzd le a héjukat, szedd ki a magjaikat a barackoknak, majd a tiszta gyümölcshúst tedd egy lábasba. Tedd rá a málnát, és a 2:1-es befőző cukrot. Keverd el, majd 10 percen át forrald a lekvárt. Készíts elő tiszta befőttesüvegeket, majd oszd el benne a forró lekvárt, és zárd le őket.