A kutatók szerint rákot okoz, pedig nálunk is rengetegen fogyasztják nyáron így ezt az ételt
A rák kockázatával már rengeteg kutatás foglalkozott, de most az egyik kedvenc nyári időtöltésünk eshet kútba.
Te fogsz ezen változtatni vagy komolytalannak tartod a figyelmeztetést?
A rák kialakulását rengeteg tényező befolyásolhatja. A legnagyobb rizikófaktornak továbbra is a dohányzást tartják az orvosok.
Ez gyakorlatilag az egyik legismertebb és legveszélyesebb rákkeltő tényező, amely nemcsak a tüdőrák, hanem a szájüregi, torok, gége, nyelőcső, máj, vastagbél és a végbélrák kialakulásának esélyét is megnöveli.
A dohányfüst állítólag tengernyi veszélyes vegyi anyagot tartalmaz, amelyek károsítják a sejtek DNS-ét, és mutációkat okozhatnak. A dohányzásról való leszokás az egyik leghatékonyabb módja a rák megelőzésének, de az alkoholt sem árt hanyagolni.
Azonban mi az az étel, ami veszélyes lehet? A kutatók az elkészítés módját is felhozták, de hogy mi ez, azt a galériánkban leleplezzük!
Te is vízforralóval készíted a teát és a kávét? Akkor erről jó, ha tudsz.