A kutatók szerint rákot okoz, pedig nálunk is rengetegen fogyasztják nyáron így ezt az ételt

A rák kockázatával már rengeteg kutatás foglalkozott, de most az egyik kedvenc nyári időtöltésünk eshet kútba.

Te fogsz ezen változtatni vagy komolytalannak tartod a figyelmeztetést?

A rák kialakulását rengeteg tényező befolyásolhatja. A legnagyobb rizikófaktornak továbbra is a dohányzást tartják az orvosok.

Ez gyakorlatilag az egyik legismertebb és legveszélyesebb rákkeltő tényező, amely nemcsak a tüdőrák, hanem a szájüregi, torok, gége, nyelőcső, máj, vastagbél és a végbélrák kialakulásának esélyét is megnöveli.

A dohányfüst állítólag tengernyi veszélyes vegyi anyagot tartalmaz, amelyek károsítják a sejtek DNS-ét, és mutációkat okozhatnak. A dohányzásról való leszokás az egyik leghatékonyabb módja a rák megelőzésének, de az alkoholt sem árt hanyagolni.

Azonban mi az az étel, ami veszélyes lehet? A kutatók az elkészítés módját is felhozták, de hogy mi ez, azt a galériánkban leleplezzük!

Nagyon jól tudjuk, hogy az egészségtelen táplálkozás is hozzájárulhat a rák kockázatának növekedéséhez.
Kattints a további képekért!

Te is vízforralóval készíted a teát és a kávét? Akkor erről jó, ha tudsz.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Fashion&Beauty
A napokban rendezték meg a Schwarzkopf Gliss- For Every You PR eseményét, amelyen a Next Top Model Hungary versenyzői is jelen voltak és a Femcafe.hu-nak elárulták, hogy mi volt számukra a verseny...
Lifestyle
A Skorpió ma elárulva érezheti magát. Napi horoszkóp!
Sztárok
Lilli Palmer a múlt századi mozi egyik legcsillogóbb európai sztárja volt, akit különleges szépséggel áldott meg a sors, emellett nemcsak színésznőként, hanem sportolóként is sikeresnek mondhatta...