Ízorgia két főre - Narancsos datolya saláta pisztáciával
Időnként érdemes elszakadni a hagyományos magyar konyha édes vagy sós kategorizálásától és játszani kicsit az ízekkel. Ez az ínycsiklandó, keleties ihletésű saláta harmonikusan ötvözi a zöldek frissességét, a fetasajt sós ízét, a datolya lágy, édes zamatát és a pisztácia ropogósságát.
Marton Andrienn - ételstylist, receptíró
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd! Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Narancsos datolya saláta pisztáciával és pisztáciaolajjal
Mennyiség: 2 főre
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók:
- 300 g zöld saláta
- 2 narancs
- 70 g magozott datolya, hosszában csíkokra vágva
- 30 dkg feta sajt, kisebb kockákra vágva
- 80 g pirított, durvára vágott pisztácia
Saláta öntet:
- 2 db salotta hagyma, apróra vágva
- 4 ek. fehérborecet
- 6 ek. pisztácia olaj
- só, bors
Elkészítés
Áztassuk a salotta hagymát a fehérbor ecetbe 10 percig, majd adjuk hozzá a sót, borsot, majd a pisztáciaolajat.
Hámozzuk meg a narancsot és késsel vágjuk keresztbe, majd vágott oldalát helyezzük a vágódeszkára és fentről lefelé szeleteljünk félhold alakú darabokat belőle. A magozott datolyát hosszabb csíkokra vágjuk.
Adjuk hozzá a zöld salátához a feta sajtot, a datolyát, a pirított pisztáciát és a narancsot. Közvetlen tálalás előtt öntsük rá a saláta öntetet. Keverjük össze.
Plusz tipp
A pisztáciát serpenyőben, olaj nélkül pirítsuk nagyjából 2-3 percig, amíg megérezzük a pisztácia illatát. Ekkor tegyük egy tálba. Amikor egy kicsit lehűlt, vágjuk durva darabokra.