Tökéletes brownie búzaliszt nélkül - Kevesebb kalória, mégtöbb élvezet
A brownie az egyik legegyszerűbb, mégis talán az egyik legfinomabb süti. Gazdag, csokoládés íze, omlós tészta és enyhén ropogós külső jellemzi a tökéletesre sikerült édességet. Ennek titka, hogy nem szabad kiszárítani - így lesz a legfinomabb. Íme egy gluténmentes változat, ami nemcsak ínycsiklandó, de egészségesebb is!
Marton Andrienn - ételstylist, receptíró
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Tej-, glutén- és finomított cukor-mentes mandulás-brownie
Elkészítés: 40 perc
Előkészület: 15 perc
Mennyiség: 10-12 adag
Hozzávalók:
- 270 g méz
- 5 db tojás
- 60 g mandulaliszt
- 25 g kakaópor
- 1 vanília rúd kikapart belseje
- 1 csipet só
- 2 marék mandulabél
- 90 g magas kakaó tartalmú étcsokoládé
- 50 ml mandula olaj (helyettesíthető: kókuszzsírral)
- + 70 ml kókuszzsír
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 160 Celsius fokra. Olajjal kikenünk egy 33×20 cm-es tepsi oldalait és az aljára sütőpapírt helyezünk, aminek mindkét oldalát megolajozzuk. Egy edény gőzölgő víz felett, egy üveg tálban megolvasztjuk az étcsokoládét és hozzá keverjük az olajat és a kókuszzsírt. Figyeljünk arra, hogy ne forraljuk fel, csak olvasszuk meg.
Egy tálban a tojásokat és a mézet összekeverjük robotgéppel. Hozzáöntjük a mandulalisztet, kakaóport, vanília rúd kikapart belsejét, sütőport és egy csipet sót.
Az olvadt csokoládét a lisztes keverékhez adjuk és összekeverjük robotgéppel, addig amíg nagyon krémes lesz a tészta.
A tésztát összekeverjük a durvára vágott mandulabéllel.
Beleöntjük az így kapott nyers tésztát az előkészített tepsibe, majd 160 Celsius fokon 40 percig sütjük. Lehetőség szerint minimum 30 percet pihentetjük, mielőtt felszolgáljuk.
Szeletenként, vaníliafagylalttal és mandulával a tetején tálaljuk.