Ez a tartósítószer valóban rákkeltő a felvágottban? Utánanéztünk, és tényleg veszélyes

Prágai sonkát rendeltünk a Tescótól, aminek 92 százaléka sertéscomb, ami jól hangzik, de tartósítószerként mi benne az a nátrium-nitrit? Lássuk, hogy valóban tartanunk kell-e tőle!

A szakértők alapból arra figyelmeztetnek, hogy kerüljük a felvágottakat

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) rákkutató intézetének tanulmánya világított rá, hogy erősen kerülnünk kellene a feldogozott húsokat. A kolbász, a sonka, a virsli és a felvágottak fogyasztása ugyanis bizonyítottan rákkeltő.

Persze az orvosok és kutatók azért hozzá szokták tenni, hogy nem úgy kell ezektől félnünk, mint a tűztől, de nem árt mérsékelni a fogyasztásukat. Ha virsli mindig a reggeli, és mellé kolbász a vacsora, az nem fog segíteni a dolgon.

Most a Tesco egyik kiváló ízű termékét vizsgáltuk meg, hogy kell-e tartanunk tőle. A galériánkban mindent leleplezünk!

Jómagam sokszor szeretek inkább kicsivel drágább felvágottat rendelni, mivel úgy sem fogyasztok annyit belőle. Valljuk be, a mai rohanó világban csak a vegetáriánusoknál, és a vegánoknál képzelhető el, hogy ne vegyenek felvágottat.
Kattints a további képekért!

A rák persze a genetika miatt kialakulhat olyan embereknél is, akik eddig teljesen egészséges életet éltek. Azonban ha háttérbe szorítasz néhány rossz szokást, akkor jóval kisebb az esélye, hogy valaha diagnosztizálják nálad a kórt.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Lifestyle
Senki sem szereti az olajban tocsogó krumplit sütés után. Bár a papírtörlő sokat felszív a zsiradékból, melyben a burgonyát sütöttük, tehetünk még valamit annak érdekében, hogy ne legyen túlságosan...
Sztárok
A német származású török színésznő is tiszteletét tette a cannes-i filmfesztiválon: a kétgyermekes édesanya úgy ragyogott az eseményen, mint az igazi világsztárok.
Lifestyle
Az amerikai modell és színésznő, Brooke Shields a nyolcvanas években volt igazán a csúcson, de a Netflix ismét visszatette őt a térképre. Most az ő főszereplésével készült alkotás tarol.