Mindenki rosszul tárolta eddig a spagettit: így kéne valójában
Egy zseniális konyhai praktika terjed mostanság az interneten, amely lehetővé teszi, hogy a spagettitészta jóval hosszabb ideig friss maradjon – ráadásul a módszer nemcsak egyszerű, de a helytakarékosságban is segít.
Forradalmi ötlet
A spagetti vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb tésztaféle, amelyet a világ minden táján előszeretettel fogyasztanak, hiszen könnyen, no meg persze szupergyorsan elkészíthető – bő sós vízben mindössze 8-10 perc alatt megfő. Mindemellett jóformán a végtelenségig lehet vele kísérletezni: az olasz gasztronómia egyik nagy klasszikusa a hagyományos paradicsomos-bazsalikomos szósztól kezdve, a gazdag bolognai ragun át, egészen a krémes carbonara vagy a tenger gyümölcseivel készült változatokig számtalan módon elkészíthető – plusz, ha egészségesebb alternatívát keresel, ma már teljes kiőrlésű vagy gluténmentes verziókban is megtalálható. Egyes háztartásokban azonban gondot okoznak a nagy kiszerelések, mivel sokan nem használják fel egy főzésnél az egészet, a maradék pedig így hamar veszít a frissességéből. Éppen ezért érdemes kipróbálni az alábbi trükköt, ami az elmúlt napokban bejárta a közösségi médiát; a részletekért kattints a galériára!
Leadfotó: 123rf
Forrás: Mirror