A boltban őrülten drága, pedig kert sem kell hozzá, hogy otthon termeszd ezt a zöldséget

Sajnos a szupermarketekben elég borsos az árúk ezeknek a zöldségféléknek, pont ezért kezdték el sokan otthon termeszteni.

Számos ételt kiemelnek a nagyszerű ízükkel, és tele vannak vitaminnal

A mikrozöldségek az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségre tettek szert, különösen az egészségtudatos emberek és a gourmet szakácsok körében. Ezek az apró, zsenge növényi hajtások nemcsak esztétikusak, hanem rendkívül táplálóak is, és számos egészségügyi előnnyel járnak.

A mikrozöldségek tápanyagtartalma állítólag akár negyvenszerese is lehet a kifejlett növényekének. Ez azt jelenti, hogy kis mennyiségben is jelentős mennyiségű vitaminforrást biztosítanak.

A boltban azonban abszolút nem olcsók, pont ezért vágnak bele sokan az otthoni termesztésükbe, amihez kertre sincsen szükség. A galériánkban megmutatjuk, hogy milyen kihívás áll előtted, ha meg szeretnéd ezt próbálni!

A mikrozöldségek a frissességük és tápanyagtartalmuk miatt prémium termékeknek számítanak. Azonban sokan döntenek úgy, hogy otthon próbálják meg őket termeszteni, azonban ehhez oda kell figyelni a szakértők ajánlásaira.
Kattints a további képekért!

A kulcsszó itt a rákkeltő akrilamid, ami minden chipsben megtalálható. Viszont egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi van benne.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
Sztárok
Bár nincsenek megerősített források arra vonatkozóan, hogy ez a bizonyos mondat valóban elhangzott volna Meghan szájából, az biztos, hogy a hercegné eleinte nem igazán értette a királyi feladatok...
Sztárok
ATB rajongói egy nagyon jó, de egyben egy rendkívül szomorú hírt is kaptak. A trance zene egyik úttörője megtette a nagy bejelentést.
Sztárok
Mintha egy szempillantás alatt elvágták volna a bánatát, Jennifer Lopez lehengerlő kisugárzással érkezett egy hétvégi rendezvényre, ahol mindenkinek feltűnt, mennyire összeszedte magát a válása óta.