Az óraátállítás miatt egymás torkának estek a magyarok

Itthon beindult a vita az óraátállítás miatt. Akad olyan, aki azt szereti, ha tovább van világos, míg más pont ellenkezőleg.

A lényegen persze nem változtat: még mindig várni kell az eltörlésére

Az óraátállítás kérdése évek óta vitatott téma Magyarországon és világszerte. Ezt ugye először az energiafogyasztás csökkentése érdekében vezették be, de ma már nem túl sok haszna van, inkább csak gondot okoz mindenki számára.

A modern világítási technológiák és az energiahatékony eszközök elterjedése miatt az óraátállítás jelenleg nem hoz jelentős megtakarítást. Emellett számos tanulmány kimutatta, hogy negatív hatással van az emberek egészségére, így mindenki azt szeretné, ha eltűnne.

Miért kell még mindig várni, és mit gondolnak erről a kérdésről a magyarok, az a galériánkból kiderül!

Az Európai Parlament 2019-ben szavazott az óraátállítás eltörléséről, és az eredeti tervek szerint 2021-ben kellett volna megszűnnie. Azonban a tagállamok közötti egyeztetések és a COVID-19 járvány miatt az időpont eltolódott.
Kattints a további képekért!

Ezen a hétvégén áttérünk a nyári időszámításra, ami azt jelenti, hogy szombatról vasárnapra egy órával kevesebbet alszunk. És bár ez az egy óra elvesztése kissé kellemetlen lehet a számunkra, az Amerikai Szívgyógyászok Szövetsége (AHA) egy meglepő tendenciára hívta fel a figyelmet.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Lifestyle
A Bikának nagyszerű lehetőségei adódhatnak karrier terén. Napi horoszkóp.
Sztárok
Magyarországon kevesen ismerik Maria Carolinát és Maria Chiarát, pedig a két hercegnőt külföldön igazi előkelő hírességekként tartják számon.
Egészség
Sajnos a szupermarketekben elég borsos az árúk ezeknek a zöldségféléknek, pont ezért kezdték el sokan otthon termeszteni.