Ez történt egy nappal Karsai Dániel halála előtt – mindenkinek könny szökik a szemébe, ha ezt meglátja

Karsai Dániel még sok mindenre akart volna időt szakítani a halála előtt. Az ezt megelőző napon azonban egy meghatározó dolog történt.

Nem olyan rég bemutatták az elhunyt alkotmányjogász könyvét

Karsai Dániel nemcsak alkotmányjogász hanem emberi jogi aktivista volt, aki gyógyíthatatlan betegsége, az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) diagnózisa után kezdett el küzdeni az aktív eutanázia magyarországi engedélyezéséért. A gyógyíthatatlan idegrendszeri betegséget 2023-ban diagnosztizálták nála, amely az izmokat mozgató idegsejtek fokozatos elhalásával jár.

Miután szembesült a gyógyíthatatlan betegséggel, Karsai Dániel jogi úton kezdett küzdeni az aktív eutanázia engedélyezéséért itthon. Maga a fogalom azt jelenti, hogy egy orvos vagy más személy közreműködik a beteg halálában, például halálos injekció beadásával. Karsai célja az volt, hogy a gyógyíthatatlan betegek méltósággal fejezhessék be életüket, és ne kelljen elviselniük a hosszan tartó szenvedést.

Az eutanázia kérdése világszerte megosztó téma, és Magyarországon is komoly vitákat váltott ki. Karsai Dániel színre lépésével azonban sok embernek változott meg a véleménye. A galériánkban megmutatjuk, hogy mit sikerült megtennie Dánielnek a halála előtti napon.

Nem olyan rég bemutatták Karsai Dániel könyvét, az Egy tökéletes napot. Ebből ugyebár színdarab készült, majd utána jött a könyv.
Kattints a további képekért!

Karasi Dániel olyan témát hozott be ismét a köztudatba, amiről nagyon nehéz beszélni, és a többség kerüli. Azonban sokaknál eljön egy pont, amikor meg akarnak ismerkedni a halál gondolatával.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
Sztárok
A magyar szépség pár napja a Victoria's Secret divatbemutatóján lejtett végig a kifutón egy áttetsző, lilás ruhában, most pedig megmutatta, mit viselt alatta.
Fashion&Beauty
Victoria Beckham igencsak stílusosan, egy kiváló monokróm szerelésben prezentálta, miért is van szükségünk a zöld árnyalataira az őszi időszakban is.
Sztárok
Különös okai vannak annak, hogy a királyné miért nem viselt tiarát Károllyal való házasságkötése napján, míg akkor, mikor Andrew Parker Bowles-hoz ment feleségül, egy csodás fejdíszben láthattuk őt.