A magyarokat is idegesíti az Európai Unió újítása, de mégsem követ el bűnt, aki leszedi a palackokról a kupakot

Már mindenkinek meg kellett barátkoznia azzal, hogy a műanyag kupakokat a palackokhoz rögzítik. Azonban tényleg annyi kupak landolt a szemétben?

A kommentelők többsége inkább nem dobálná el a kupakokat, csak ne legyenek azok a palackhoz rögzítve

A műanyag hulladék problémája az elmúlt évtizedekben egyre nagyobb figyelmet kapott világszerte. Az egyszer használatos műanyagok, mint például a palackok kupakjai, jelentős környezeti terhelést jelentenek.

Az Európai Unió felismerte ennek a problémának a súlyosságát, és számos intézkedést hozott a műanyaghulladék csökkentése érdekében. Az egyik ilyen intézkedés a műanyag kupakok palackokhoz való rögzítése, amely 2024 júliusától kötelező minden tagállamban.

Ezt a magyarok többsége még mindig nem tudta megszokni, így rengetegen trükköznek miatta. A galériánkban megmutatjuk, hogy mit gondolnak erről az egészről! Az is kiderül, hogy miért nem bűn, ha leszakítjuk a palackokról a kupakot.

Az EU 2019/904-es irányelve előírja, hogy a műanyagból készült kupakkal és fedéllel ellátott egyszer használatos, maximum 3 literes műanyag termékeket csak akkor lehessen forgalomba hozni, ha a kupakok és fedelek az italtárolókhoz rögzítve maradnak a termék rendeltetésszerű használata során.
Kattints a további képekért!

Sokan utálják, hogy innentől kezdve, még a sörös doboz is 50 forintba kerül. Azonban a magyarok leleményesek.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Pedig a szakemberek szerint ha jobban vigyáznánk a mobilunk akkumulátorára, akkor azt alaposan meghálálná. A többség ugyanazt az ordító hibát követi el.
Lifestyle
Gondoltad volna, hogy az éjszakai pihenés alatt is karcsúsodhatsz, ha lefekvés előtt egy bizonyos "csodaitalt" kortyolgatsz? Nos, hidd el, ez tényleg lehetséges!
Egészség
Gondoltad volna, hogy abban az esetben, ha bizonyos illatokat párologtatsz a hálóban, akkor akár alvás közben is javulhat a memóriád? Nos, ezt állítja egy tanulmány.