Fashion&Beauty

5 ordító sminkelési hiba, amit ideje lenne elhagynod (vagy soha el sem kezdeni)

Hagyd el ezeket a sminkelési hibákat, és meglátod, a bőröd is hálás lesz érte!

Mire figyelj sminkeléskor?

Sokan szeretünk sminkelni, de valljuk be, néha könnyű beleesni néhány rossz szokásba, ami hosszú távon több kárt okoz, mint gondolnánk. Lehet, hogy kényelmes megoldásnak tűnnek, de ezek a sminkes hibák nemcsak a bőrödnek ártanak, hanem a sminked tartósságának és hatékonyságának is. Ezen szokások miatt a bőröd állapota romolhat, és a sminked hamarabb elkenődhet, mint szeretnéd. Ráadásul ezek a rossz gyakorlatok hosszú távon bőrproblémákhoz, például pattanásokhoz, irritációhoz vagy akár allergiás reakciókhoz is vezethetnek.

A sminkes rutinunk során elkövetett hibák azonban könnyen orvosolhatók, ha tudatosan figyelünk rájuk.

Ahhoz, hogy a sminked ne csak szép, hanem tartós is legyen, és hogy bőröd is egészséges maradjon, érdemes végiggondolnod a megszokott sminkelési praktikáidat. A tudatosság és a megfelelő technikák elsajátítása nemcsak a megjelenésed javításában segít, hanem a bőröd védelmét is szolgálja, hiszen végső soron a szép smink alapja a jól ápolt bőr.

Kattints a galériára!

A sminkecsetek tisztításának elhanyagolása Tudjuk, hogy senki sem szeret időt szánni a sminkecsetek mosására, de gondolj bele, mennyi olaj, baktérium és elhalt hámsejt gyűlik össze rajtuk. Ha túl sokáig halogatod az ecsetek tisztítását, a bőrödön pattanások, irritációk és fertőzések is megjelenhetnek. Ráadásul az ecsetek sokkal jobban működnek, ha tiszták! Egy gyors heti tisztítás segít abban, hogy a sminked frissebb és tartósabb legyen, ráadásul hosszú távon az ecseteid is tovább bírják majd.
Kattints a további képekért!

Persze az is fontos, hogyan ápolod a hajadat, ahogyan haladsz az idősebb kor felé. Ehhez is adunk számodra néhány tippet!

Leadfotó: 123rf, forrás: huffpost.com

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Fashion&Beauty
Lifestyle
Néhány hónappal ezelőtti cikkünkben arra a kérdésre próbáltunk választ találni, hogy mi okozza az idősek összetéveszthetetlen illatát, most pedig az úgynevezett "öregemberszag" elleni "védekezésről"...
Lifestyle
Gothár Péter 1982-ben bemutatott nemzedéki közérzetfilmje ugyan a hatvanas évek kádári Magyarországát tárja elénk, szorosan kapcsolódik az 1956-os forradalomhoz is.
Lifestyle
Ne féljünk kísérletezni, és alakítsuk az ebédet a gyerekek ízlésére – így biztosak lehetünk benne, hogy minden nap friss és izgalmas ételekkel indulnak útnak.