Home&Design

Hogyan lehet jól kihasználni a teret egy kis alapterületű lakásban?

Vannak, akiknek sikerül olyan lakást találniuk, ami minden tekintetben megfelel az igényeiknek és amit egyáltalán nem vagy csak minimálisan kell átalakítani. Sokan vannak azonban olyanok is, akik lakásvásárlás során nem azt nézik, hogy pontosan milyen az adott ingatlan, hanem azt, hogy milyen lehetőségek vannak benne.

Ők azok, akik a lakás átvétele után nekifognak egy nagyobb volumenű átalakításnak, felújításnak. A fizikai munka nagy része természetesen ilyenkor a férfiakra hárul, de a nők is kiveszik a részüket a dologból, ők előszeretettel tervezgetnek, ötletelnek és a szervezkedésbe is besegítenek.

Amennyiben egy kis alapterületű lakásról van szó, akkor remek szolgálatot tesznek az olyan praktikus bútordarabok, mint a Nonstop Bútor ággyá alakítható kanapéi. Mivel ezek ágyazhatóak – és sok esetben ágyneműtartóval is rendelkeznek –, ezért nemcsak ülőalkalmatosságként, hanem ágyként is funkcionálnak.

Az említett webshop ráadásul különleges szolgáltatásokat is nyújt: a megrendelt bútorokat ugyanis nemcsak házhoz szállítják, de kérésre akár össze is szerelik a helyszínen. Így ezzel nem a vásárlónak kell bajlódnia, hanem egyből élvezheti az új bútor nyújtotta kényelmet.

Mai írásunkban ahhoz adunk néhány hasznos tippet, hogy hogyan tudunk egy kis lakást praktikusan berendezni, lássuk!

Válasszunk többfunkciós bútorokat!

Azok a bútorok, amik több funkciót is be tudnak tölteni, azaz amiket több mindenre is tudunk használni, remek szolgálatot tehetnek a kisebb lakásokban. Általuk ugyanis sok esetben elkerülhető, hogy két külön bútort kelljen használni, ennek köszönhetően pedig rengeteg helyet megspórolhatunk.

Ott vannak például az ággyá alakítható kanapék, amik alapvetően ülőalkalmatosságként funkcionálnak. Kényelmesen le tudunk ülni rájuk, és a vendégeinket is hellyel tudjuk kínálni. Ha viszont arra van szükség, akkor egy mozdulattal kinyithatóak, ez esetben pedig egy kétszemélyes fekvőfelületet kapunk, amin kényelmesen tudunk aludni.

Használjuk ki függőlegesen is a teret!

Sokan csak a tér vízszintes kihasználására törekednek, pedig ha például a falakat is praktikusan alakítjuk ki, akkor sok plusz helyet nyerhetünk. Gondolunk itt például a polcok vagy egyéb, falra szerelhető tárolók használatára vagy a magasabb bútorok – például a mennyezetig érő gardróbszekrény – alkalmazására. Sőt, ha van rá lehetőség, akkor galériát is kialakíthatunk.

Legyenek világos, tükrös felületek!

Amikor falszínt választunk, érdemes a világos árnyalatok mellett dönteni, azokkal ugyanis azt az illúziót kelthetjük, hogy tágasabb a tér. Ugyanezt a hatást érhetjük el akkor is, ha nagyobb tükröket is elhelyezünk a térben, például mondjuk úgy, hogy tükrös gardróbszekrényt választunk.

Látható tehát, hogy egy kis alapterületű lakás esetében is számos olyan ötletet, trükköt alkalmazhatunk, melyek segítségével nagyíthatjuk vagy jól kihasználttá tehetjük a teret.

Mindenképp érdemes többfunkciós bútorokat választani, ezek ugyanis nagyon praktikusak, illetve arra is érdemes törekedni, hogy ne csak vízszintesen, hanem függőlegesen is használjuk ki a teret. Végül, de nem utolsósorban célszerű nagy, világos, tükrös felületeket is biztosítani, azokkal ugyanis optikailag tágasabbá tehető a tér.

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Home&Design
Sztárok
Azt sokan sejthették, hogy valami nincsen rendben Noszály Sándorral. A testvére bejelentette, hogy az egykori teniszező nem folytatja a Sztárboxot.
Sztárok
Tenki Réka és férje, Csányi Sándor nem csak a civil életben alkotnak egy párt, de együtt játszanak A döntés című darabban is, amely a Holokauszt-túlélő Edith Éva Eger megrázó történetét dolgozza fel...
Lifestyle
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) igyekszik segíteni a számunkra, hogy melyik szolgáltatót válasszuk a magyar piacon.