Lifestyle

Négy magyar egyetem is bekerült a világ 1000 legjobbja közé, de nem az ELTE kapta a legelőkelőbb helyezést

Tavaly még csupán három magyar felsőoktatási intézmény szerepelt az illusztris listán.

Kiderült: ezek a legjobb magyar egyetemek

2023-ban még csupán három magyar egyetem szerepelt a legjobb 1000 között a Times Higher Education toplistáján, az idei, frissített lajstromban viszont már négy hazai felsőoktatási intézmény kapott helyet - jelentette az Eduline. A rangsort, mely 115 különböző ország 2092 egyetemét tömöríti, 5 szempont 18 indikátora alapján állították össze. Sokat számított például a kutatási környezet, az idézett publikációk és kutatások száma, továbbá az oktatók és a hallgatók teljesítménye is. A várakozásokkal ellentétben egyébként nem az ELTE kapta a legelőkelőbb helyezést az összesítésben. Ha kíváncsi vagy az összes magyar egyetem helyezésére, lapozd fel galériánkat!

Semmelweis Egyetem – 251–300. Óbudai Egyetem – 601–800. Eötvös Loránd Tudományegyetem – 801–1000.
Kattints a további képekért!

Persze a szórakozás is benne van a magyar egyetemisták költségvetésében, de ma már nem lehet csak úgy láblógatva ellenni, mint régen.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Lifestyle
Lifestyle
Igazi gyöngyszemet találhatunk az újra megnyitott Margit-szigeten. Érdemes ingyen hozzájutni, mert a szupermarketekben roppant drága.
Sztárok
Ugyebár nem olyan rég Azahriah bejelentette, hogy visszavonul, persze nem a végtelenségig. Az már régen is kiderült, hogy számára nem a pénz a lényeg.
Lifestyle
Készen állsz egy újabb fantasztikus halloween-i hangulatú képjátékra?