Ez volt Jackie Kennedy kedvenc parfümje: a first lady a világ legdrágább illatáért rajongott

Julia Robert is kedvelte ezt a különleges, buja parfümöt, amit egyébként Vivien Leigh és Marilyn Monroe is gyakran és előszeretettel viselt.

Sokáig a világ legdrágább parfümjeként ismerték az ikonikus illatot

Jackie Kennedy nevét szinte mindenhol ismerik a világon, nem véletlenül, hiszen sokan máig őt tartják a világ legszebb first ladyjének. Jackie az Amerikai Egyesült Államok 35. elnökének, John Fitzgerald Kennedynek volt a felesége, egészen addig, míg férje egy merénylet áldozata nem lett Dallasban, 1963-ban, mindössze 46 évesen. Az elnök halálát lőtt seb okozta: az egyik lövés előbb a hátán találta el Kennedyt, majd a golyó a torkán lépett ki, míg a másik, halálosnak bizonyuló találat a fejét érte. Jackie azonban túlélte a támadást, viszont sokkot kapott: állítólag többször is azt hajtogatta a merénylet után, hogy megölték a férjét, testének darabjai pedig a first ladyn, valamint a kezébe landoltak sokkoló módon. Miután bejelentették Kennedy halálát, Jackie ugyan lemosta a vért az arcáról, de nem volt hajlandó átöltözni: továbbra is a véres, rózsaszín Chanel kosztümjét viselte, még akkor is, amikor Lyndon B. Johnson letette az elnöki esküjét. Jackie szettjét egyébként lánya, Caroline 2003-ban az Országos Levéltárnak adományozta azzal a feltétellel, hogy 100 évig nem teszik azt közszemlére, így a híres kosztüm 2103-ban lesz majd először látható. Öt évvel Kennedy halála után az egykori first lady feleségül ment egy görög hajómágnáshoz, Arisztotélisz Onásziszhoz, utolsó éveiben pedig könyvszerkesztőként futott be sikeres karriert. Egy biztos: first ladyként óriási népszerűségre tett szert, a nők pedig egyszerűen odavoltak a stílusáért és szépségéért, így nem meglepő, hogy annak idején mindenki arra volt kíváncsi, vajon milyen parfümöt visel a gyönyörű Jackie. Nos, Kennedy neje nem aprózta el: a kor legdrágább illata volt a kedvence – galériánkból megtudhatod, pontosan melyik parfümről is van szó!

Jackie élete során természetesen számos parfümöt viselt, így nem egy kedvence volt, azonban az egyik illat különösen megfogta őt, így a legtöbbször ettől illatozott a first lady.
Kattints a további képekért!

Ha még te sem szerezted be az őszi, átmeneti kabátodat, akkor mutatunk egy olyat, amit imádni fogsz.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
A téma a mobiltelefonok széleskörű elterjedése óta foglalkoztatja az emberiséget, de vajon mi a teljes igazság? Tényleg agyrákot okozhat a túlzásba vitt mobilhasználat?
Lifestyle
Sztárok
Szeptemberben közölte a nagyérdeművel a jó hírt Katalin hercegné, miszerint kemoterápiás kezelésének végéhez ért, ám a munkába csak fokozatosan tervez visszatérni, emiatt pedig egyelőre továbbra is...