Utazás

Megszületett az első magyar guruló zsinagóga, amivel a főváros utcáin találkozhatunk majd

Szeptember 30-án átadták az első magyarországi micvamobilt, azaz kerekeken guruló zsinagógát.

Megszületett az első hazai micvamobil

A magyar zsidó közösség két fontos vezetője, Oberlander Báruch rabbi, a Budapesti Ortodox Rabbinátus és a Chabad-Lubavics irányzat magyarországi vezetője és Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) – Magyar Zsidó Szövetség vezető rabbija jelenlétében, szeptember 30-án adták át az első magyarországi micvamobilt, azaz kerekeken guruló zsinagógát – közölte az MTI.

A Cipők a Duna-parton nevű emlékműnél tartott eseményen a két rabbi mellett Fürjes Zoltán, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára mondott beszédet.

A helyszínen kiderült: a jármű naponta egy-két órán keresztül a vízparti emlékműnél lesz megtekinthető, a fennmaradó időben pedig Budapest utcáit járja majd, hogy a város különböző pontjain érjen el zsidókat és segítse őket egy-egy micva, vagyis tórai parancsolat, jócselekedet végrehajtásában.
Kattints a további képekért!

A népszerű hollywoodi színésznő épp filmet forgat nálunk, és még egy budai edzőterembe is beugrott, hogy mielőbb csúcsformába lendüljön.

Leadfotó: Facebook

Oldalak

Video Bemutatjuk a 2024-es Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságát
Utazás
Lifestyle
Már régóta zakatol az új üvegvisszaváltó rendszer Magyarországon, és egyre többen használják is, azonban a folyamat még mindig lassú.
Utazás
Az előttünk álló hétvégéken több fővárosi villamosvonalon is pályakarbantartást végeznek. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közölte: a karbantartásban az 1-es, a 12-es és a 14-es villamosok...
Sztárok
A brit királyi család azon rajongóinak, akik figyelemmel kísérték a 2024-es nyári olimpiai játékokat, szemet szúrhatott, hogy az egyébként szenvedélyes sportimádatáról ismert Vilmos herceg egyetlen...