Lifestyle

Finomságok pillanatok alatt mixerrel - kezdőknek és haladóknak is

Izgalmas, új recepteket keresel, amiket pillanatok alatt összedobhatsz, mégis mennyeiek? A mixerek igazi jolly-jokernek számítanak konyhában, segítségükkel gyerekjáték elkészíteni a keményre vert tojáshabot, a homogén krémeket, tésztákat és az egészséges smoothie-kat is. Ebben a cikkben különleges finomságok receptjeit olvashatod, amiket gyorsan elkészíthetsz ezekkel a szuper eszközökkel. Sőt, hoztunk néhány tippet arra az esetre is, ha diétázol vagy méregtelenítesz.

Fejedelmi receptek mixerrel - vendégvárónak is tökéletesek

A következő különleges finomságokkal bárkit lenyűgözhetsz, de akár magadat is kényeztetheted velük. Közös bennük, hogy konyhai mixerekkel keverhetők össze az alapanyagok, így extra gyorsan elkészülnek.

Mennyei krémek

A sült paprika hummusz tökéletes választás előételként, snack-ként vagy zöldség mártogatósként, és remekül illik friss zöldségekhez, pita kenyérhez vagy tortilla chipshez is.

Hozzávalók:

  • 1 konzerv csicseriborsó, leöblítve és lecsöpögtetve
  • 2 sült paprika (üvegest is vehetsz, de akár otthon is összedobhatod)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál tahini
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • citromlé, só, és paprika ízlés szerint

Elkészítés:

A lecsöpögtetett csicseriborsót, a megtisztított sült paprikát, a megtisztított fokhagyma gerezdeket, a tahinit, az olívaolajat, egy kevés citromlevet, sót és paprikát pürésítsd alacsony sebességen, majd fokozatosan egyre gyorsabban, amíg krémes és sima állagot nem kapsz. Szükség esetén sóval, citromlével vagy paprikával ízesítsd a végén. Ha túl sűrű lett, kevés vízzel vagy olívaolajjal lazíthatod az állagát.

Kanalazd a hummuszt egy tálba. A tetejét díszítheted pirított szezámmaggal, extra sült paprika darabokkal, egy kevés olívaolajjal, és esetleg friss petrezselyemmel vagy piros paprikával.

Házi készítésű tészták

A házi készítésű tésztáknak különleges zamata van, ráadásul nem tartogat kellemetlen meglepetéseket az összetevő lista sem. A modern keverőtálas mixerekkel pedig ma már fantasztikus tésztákat készíthetsz, mint például ez az egyszerű, de nagyszerű gnocchi recept.

Összetevők:

  • 1 kg burgonya
  • Kb. 2-2,5 csésze liszt (plusz még a nyújtáshoz)
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só

Elkészítés:

Főzd meg a burgonyát héjában, majd hámozd meg és törd át. Keverőtálas mixerben keverd össze a burgonyapürét, sót, tojást és lisztet dagasztófejjel, amíg összeáll. Gyúrd át röviden a tésztát lisztezett felületen, oszd négy részre, és nyújtsd henger alakúra, majd vágd 2 cm-es darabokra. Főzd a gnocchikat forrásban lévő, enyhén sós vízben, amíg fel nem jönnek a felszínre. Szűrd le, és tálald kedvenc szószoddal.

Édes finomságok

Ha pedig valami édeset kívánnál, próbáld ki a selymes avokádós csokoládé mousse-t. Botmixerrel villámgyorsan elkészíthető az alábbi egyszerű recept alapján.

Hozzávalók:

  • 2 érett avokádó
  • 100 g jó minőségű étcsokoládé (70% vagy magasabb kakaótartalommal)
  • 3-4 evőkanál méz, juharszirup vagy egyéb édesítőszer ízlés szerint
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 csipet só
  • 2 tojás

Elkészítés:

Olvaszd meg a csokoládét vízgőz felett vagy óvatosan, kis hőfokon a mikrohullámú sütőben. Az avokádót meghámozva tedd egy magas falú edénybe, majd add hozzá a csokoládét, mézet, vaníliát, és egy csipet sót. Botmixerrel pürésítsd simára az összetevőket.

Válaszd ketté a tojásokat, és a fehérjéket tedd egy tiszta, zsírmentes keverőtálba. Elektromos habverő segítségével verdd fel a tojásfehérjéket kemény habbá. Óvatosan forgasd bele a tojáshabot az avokádós-csokoládés keverékbe, hogy ne törjön össze a hab. A cél az, hogy könnyű, légies állagot kapj. Tálald hűtve, friss gyümölccsel díszítve.

Egészséges, diétás ételek - dobd fel a diétád!

Ha kalóriaszegény, mégis tápláló ételeket készítenél, egy minőségi mixer kiváló segítőtársad lesz. Legyen szó turmixokról, zöldségkrémekről vagy akár teljes értékű levesekről, mixerrel gyorsan és egyszerűen elkészítheted őket.

Tippek és trükkök a mixerrel elkészíthető diétás ételekhez

  • Használj friss alapanyagokat, így garantált a kirobbanó íz és ételek tápanyagtartalmát is maximálisan kiélvezheted.
  • Ha diétázol, fontos, hogy pontosan mérj és adagolj. A tálas mixer segítségével könnyen elérheted az általad kívánt kalóriatartalmat.
  • Ne félj kísérletezni a különféle receptekkel. Próbálj ki különféle alapanyagokat és ízeket, így sosem lesz unalmas az étrended.

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Lifestyle
Sztárok
Idehaza sokan még csak a nevéről sem hallottak, pedig külföldön óriási népszerűségnek örvend tehetsége, na meg persze szexi külseje miatt.
Lifestyle
Lehetséges, hogy az járt jól, aki még nem halmozott fel tüzelőt az előttünk álló télre?
Lifestyle
Múlt szombaton, 47 esztendős korában elhunyt Karsai Dániel ALS-beteg, az aktív eutanázia magyarországi engedélyeztetéséért fáradhatatlanul küzdő néhai alkotmányjogász, akinek utolsó óráit öccse,...