Utazás

Riadót fújt a katasztrófavédelem: az árvíz miatt az egyik legrettegettebb rovar inváziója fenyegeti Magyarországot

Nyugtalanító közleménnyel jelentkezett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Szúnyoginvázió a láthatáron

Az őszi árvíznek ugyan vége, ám a következményei egy ideig még biztosan velünk maradnak - derül ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság friss közleményéből. A Dunán és a Lajtán levonult árhullám után a folyók árterein olyan víztestek maradtak vissza, amelyekben tömegesen fejlődhetnek ki a csípőszúnyogok lárvái - írja a közleményre hivatkozva a 24.hu.

És ha ez nem volna elég, az új meteorológiai előrejelzések szerint a nappali hőmérséklet még segíti is a lárvák kifejlődését, ami azt jelenti, hogy a következő hónap első felében komoly szúnyogártalomra van kilátás a Duna és a Lajta menti településeken.

A szakemberek - megelőzés gyanánt - biológiai gyérítési módszerrel lépnek fel a szúnyoglárvák ellen a két folyó mentén, továbbá a Rába és a Duna torkolatánál.
Kattints a további képekért!

Pokoli hőséggel rúgta ránk az ajtót a szeptember, aztán a Boris ciklon alaposan lehűtötte a kedélyeket, ráadásul az országnak az elmúlt évtized legnagyobb árvizével is meg kellett küzdenie. És ha mindez még nem volna elegendő, szeptember utolsó napján az első fagy is megérkezhet.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Utazás
Sztárok
A műsorvezető és a sztárséf régóta szoros kapcsolatot ápol egymással: az elmúlt években több televíziós produkcióban is együtt dolgoztak. Ördög Nóra most megnyerő őszinteséggel beszélt arról, milyen...
Sztárok
John Ashton 76 esztendősen távozott az élők sorából. A világhírű karakterszínész halála előtt néhány hónappal még feltűnt A Beverly Hills-i zsaru negyedik, a Netflix által bemutatott epizódjában.
Lifestyle
Ragyogó halloweeni képjátékkal kedveskedünk azoknak, akik már most tűkön ülve várják az őszi szezon talán legnépszerűbb ünnepét.