Ha így tárolod a spenótot, akár egy hónapig is eláll: olyan friss marad majd, mint amikor megvásároltad

Nem kell többé azon aggódnod, hogy a spenót megfonnyad felhasználás előtt, ugyanis létezik egy olyan trükk, amivel akár egy hónapon át ropogósak és lédúsak maradnak a zöld levelek.

Ezt próbáld kI!

A spenótot sokan nem szeretik, pedig egy rendkívül sokoldalú növényről van szó, amelyből készíthető főzelék, de salátákban és turmixokban is hasznát vehetjük. Gazdag olyan vitaminokban, mint például az A-, C- vagy épp a K-vitamin, és ásványi anyagokban is, mint a vas, magnézium és kalcium. Jótékony hatásai közé tartozik, hogy erősíti az immunrendszert, támogatja a csontok egészségét, és hozzájárul a vérképzéshez. Antioxidáns tartalma révén védi a sejteket az oxidatív stressztől, továbbá alacsony kalóriatartalma miatt kiválóan beilleszthető fogyókúrás étrendekbe is. Egy hátránya azonban mégis akad: a friss spenótlevelek hamar megfonnyadnak, így vásárlás után mindössze pár napunk van arra, hogy felhasználjuk - kivéve akkor, ha ismerjük azt a trükköt, amellyel a zöldség akár egy hétig is olyan ropogós és finom marad, mintha épp most vettük volna a piacon. Galériánkból megtudhatod, mit is kell ehhez pontosan tenned!

A friss és ínycsiklandó salátában érthető módon senki sem szeretne fonnyadt, kevésbé élénkzöld spenótleveleket látni - szerencsére azonban létezik egy konyhai praktika, mellyel viszonylag sokáig eltarthatóvá válik ez a finom, vitamindús zöldség.
Kattints a további képekért!

Ezzel a módszerrel a krizantémjaid nemcsak hogy tovább maradnak frissek és élettel teliek, de még a legszürkébb őszi napokon is ragyogni fognak a kertedben.

Leadfotó: 123rf, Forrás: Mirror

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Mészáros Lilivel nagyot fordult a világ, mióta megnyerte a Next Top Model Hungary-t. A Schwarzkopf Gliss hajápolási márka nagykövete tegnap este igazi dívaként vonult a Budapest Hair Show kifutóján.
Lifestyle
A Halak számítson arra, hogy egy régi barátja vagy ismerőse a segítségére siet. Napi horoszkóp.
Lifestyle
Soha többé nem kell a főzőlapon lévő zsírfoltokkal vesződnöd, ha beveted ezt a csodaszerként is számontartott keveréket.