Utazás

Elő a nagykabáttal! Ma reggel érkezik az első fagy, de még ennél is sokkal durvább, amit október első napjaiban el kell viselnünk

Pokoli hőséggel rúgta ránk az ajtót a szeptember, aztán a Boris ciklon alaposan lehűtötte a kedélyeket, ráadásul az országnak az elmúlt évtized legnagyobb árvizével is meg kellett küzdenie. És ha mindez még nem volna elegendő, szeptember utolsó napján az első fagy is megérkezhet.

Szokatlan hideggel búcsúzik a szeptember

Hihetetlen szélsőségeket hozott a szeptemberi időjárás: a hónap első felében júliust-augusztust idéző kánikula uralkodott, hogy aztán a Boris ciklon gyorsan lehűtse a kedélyeket, és elhozza az elmúlt évtized legnagyobb árvizét. Sajnos azonban ez még nem minden: szeptember utolsó napján sem ér véget a kellemetlen meglepetések sorozata, a legfrissebb előrejelzések ugyanis azt mutatjk, hogy ma, azaz hétfőn az első fagy is megérkezhet Magyarországra. Ha kíváncsi vagy a pontos részletekre, nyisd meg a galériát és olvass tovább!

Ma hajnalban a Dunántúl szélcsendes részein pára, foltokban köd képződhet. Csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél veszít erejéből, de keleten - elsősorban a Tiszántúlon - továbbra is élénk marad. A szélvédett, fagyzugos részeken hajnalban 0 fok köré is csökkenhet a hőmérséklet. Helyenként talajmenti fagyra is számítani kell - írja a HungaroMet Zrt. előrejelzése.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Bemutatjuk a 2024-es Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságát
Utazás
Sztárok
Alexandrea Owens-Sarno James Cameron monumentális katasztrófafilmjében, az 1997-es Titanicban, bájos gyerekszereplőként tett szert világhírnévre: ő alakította azt a kislányt, akit még Jack Dawson is...
Lifestyle
Ha te is az alábbi jegyek egyikébe tartozol, gondold meg minden nagyobb lépésed a héten.
Lifestyle
Kiemelkedően jó hetük lesz az alábbi jegyeknek, szerencse kíséri útjukat.