Európa egyik legnagyobb légitársasága megszünteti az ingyenes étkezést

Európa egyik legnagyobb légitársasága többé nem fog ingyenesen ételt felszolgálni bizonyos járatain.

Egyes járatokon megszűnik az ingyenes étkezés

Bár a fedélzeti étkezésekről megoszlanak a vélemények, tagadhatatlan, hogy a tálcák csörgése felvidítja a hosszú utazás monotonitását. Ám az ingyenétkezés lehet a légitársaságok költségcsökkentő intézkedéseinek következő áldozata. Az Air France 2025-től néhány rövid- és középtávú járatán új, a fedélzeten megvásárolható étel- és italfogyasztási rendszer tesztelését tervezi. Jelenleg a légitársaság előnyt élvez az olyan fapados légitársaságokkal szemben, mint a Ryanair és az easyJet, mivel a legtöbb járatán a turistaosztályon – időtartamtól függően – ingyenesen biztosít utasainak italokat, szendvicseket, rágcsálnivalókat vagy süteményeket.

Kattints a galériára és mutatjuk, hogy milyen változásokra lehet számítani az étkeztetést illetően az Air France járatain:

Jelenleg az Air France utasai a foglaláskor vagy a járat indulása előtt 24 órával a la carte étkezésekre fizethetnek be, a jövőben pedig lehetőségük lesz fedélzeti vásárlásra is. Kezdetben az opcionálisan választható fizetős étkeztetési rendszert az Air France Párizs-Charles de Gaulle és Helsinki, valamint Lisszabon közötti járatain vezetik be.
Kattints a további képekért!

Lead kép: 123rf, forrás: Euronews

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Lifestyle
Azt mindenki tudja, hogy sosem szabad kihagyni a reggelit, ám az már kevésbé elterjedt a köztudatban, hogy milyen ételfajtákat érdemes kerülni a nap első óráiban.
Fashion&Beauty
Először jelent meg a nyilvánosság előtt Mária királyné azóta, hogy a múlt héten hazaengedték a kórházból anyósát, II. Margitot. X. Frigyes felesége a szokásához híven ezúttal is nagyon csinos volt,...
Sztárok
Egy újabb, korábban Meghannak dolgozó alkalmazott árulta el, milyen emlékei vannak arról az időszakról, amikor a sussexi hercegi pár szolgálatában állt.