Ismered ezeknek a régi bútoroknak a nevét? Teszteld a tudásod!

Ezek a bútorok nem csupán otthonaink egykori alapvető elemei voltak, de egyúttal a régi korok életmódjának tükröződései is.

Hányat ismersz fel?

A régi bútorok varázslatos világában utazni mindig különleges élmény. Amikor egy antikvitás boltba lépsz, vagy meglátogatsz egy régi házat, azonnal visszarepülhetsz az időben. A 19. század elegáns, faragott komódjai, a polgári szalonok kecses fotelei és a nagymamád régi, nyikorgó hintaszéke mind-mind olyan tárgyak, amelyek nemcsak funkciót szolgáltak, hanem esztétikai értéket is képviseltek. Ezek a bútorok nem csupán a praktikumot ötvözték a szépséggel, hanem gyakran tükrözték egy korszak szokásait és életmódját is.

A bútorok világa hatalmas változásokon ment keresztül az évszázadok során. Egy-egy ikonikus darab ma már nem csupán lakberendezési tárgy, hanem kulturális örökség része is. De vajon felismernéd-e a régi bútorok neveit, ha egy régi házban vagy múzeumban sétálnál? Talán néhány közülük még ismerős lehet nagyszüleid otthonából, de biztosan akadnak olyanok is, amelyekről nem is hallottál.

Tedd próbára magad! Az alábbiakban hét híres régi bútordarabot mutatunk be, és megnézheted, hányat ismersz közülük!

Ez a szekrényféleség, amely gyakran több szinten fiókokat és polcokat is tartalmazott, egy időben az egyik legfontosabb konyhai tárolóeszköz volt. Gyakran kézműves faragásokkal díszített, masszív bútor volt. Ez nem más, mint a kredenc.
Kattints a további képekért!

Az irodai környezet nagy hatással van a teljesítményünkre, de sokszor nem is gondolunk rá, hogy a körülöttünk lévő apró változások milyen drámai hatással lehetnek a produktivitásunkra.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Bemutatjuk a 2024-es Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságát
Lifestyle
Fontos figyelmeztetést intézett a lakossághoz a Nemzeti Népegészségügyi Központ.
Sztárok
Zoe Kravitz ismét nem szégyenlősködött, és szinte minden báját közszemlére tette Párizsban.
Lifestyle
A MOHU által telepített palackvisszaváltó automaták gyökeresen megváltoztatták a környezetvédelemmel és a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos látásmódunkat.