Ettől a fűszertől lesz ellenállhatatlanul finom a fasírt: ha így készíted, az egész család repetázni fog belőle

Van egy bizonyos titkos hozzávaló, amit ha a darált húsba keversz, életed legfinomabb fasírtját készítheted el.

Így már próbáltad?

A fasírt a magyarok egyik kedvenc fogása, nem véletlenül, hiszen egy igazán ízletes és fűszeres húsételről van szó, amihez gyakorlatilag bármilyen köret remekül passzol, legyen szó főzelékről, rizsről, petrezselymes burgonyáról, krumplipüréről, vagy éppen egyszerűen csak pár szelet friss kenyérről. De mint mondják, ahány ház, annyi szokás, így a fasírtot is szinte minden háziasszony másképpen, más-más receptúra alapján készíti, persze vannak az alaphozzávalók, melyek elengedhetetlenek, úgy mint a darált hús, a hagyma, a fokhagyma, a tojás, a szikkadt zsemle, valamint a só, bors és a pirospaprika. Az alapreceptet persze felturbózhatjuk további hozzávalókkal és fűszerekkel, ez már csak ízlés kérdése. Nos, érdemes lehet azonban a darált húshoz keverni egy bizonyos, meglehetősen aromás fűszert: ahogyan a Mindmegette is írja, ettől olyan finom lesz a fasírt, amilyet korábban még valószínűleg soha nem ettél. Galériánkban olvashatod a részleteket!

Fűszerek tekintetében a fasírthoz az alap só-bors-pirospaprika trió mellé sokan adnak még köményt vagy épp petrezselymet, ám van még egy olyan hozzávaló, amivel megbolondíthatod a húst az isteni végeredmény érdekében.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Nagy 2025-ös szerelmi horoszkóp
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Fashion&Beauty
      Anne Hathawayt kiváló divatérzékkel áldotta meg a sors, amiről ő maga egyik legutóbbi nyilvános szereplésén ismét tanúbizonyságot tett – méghozzá egy igencsak egyedi nadrágban.
      Lifestyle
      Sztárok
      A hercegnének megvan a maga stílusa, és bizony ebbe nem fér bele sem anyósa, sem pedig a néhai királynő kedvenc divatszabálya.
      Egészség
      A magyarok főleg csak húsvétkor fogyasztják ezt a zöldséget, aztán háttérbe szorul, és elfelejtjük. Pedig a rák kialakulásának a kockázatát is jelentősen csökkenti.
      Utazás
      Sokan nem tudják, de a B kategória besorolásán belül van egy titokzatos kód. Akinél ez jelen van, azt csak ”fél” jogosítványnak szokták tartani.
      Utazás
      A kulináris élvezet és a lenyűgöző terek találkozásával születnek olyan éttermek, amelyek a látogatók érzékeit egy különleges utazásra hívják.