Ez a vegyszermentes trükk elriasztja az egereket és a patkányokat: csak két dologra lesz szükséged

Ha te sem vagy híve az erős kemikáliáknak, valamint a rágcsálóirtó szereknek és mérgeknek, akkor ezt a filléres házi praktikát neked is ismerned kell.

Gondoltad volna, hogy ellenük is hatásos?

Itt az ősz, ami egyet jelent azzal, hogy egyre több egér keres menedéket a hideg idő beköszöntével a meleg lakásokban élelem után kutatva. Márpedig senki nem szeretne az otthonában egérrel találkozni, ahogy egyébként patkánnyal sem, nem véletlenül: mindkét rágcsáló betegségeket terjeszt, amelyek veszélyesek az emberi szervezetre nézve. Különböző vírusokat, baktériumokat és parazitákat hordozhatnak, mint például a leptospirózis, a hantavírus vagy a patkányharapási láz, amelyek súlyos betegségeket okozhatnak. Ezenkívül ürülékük és vizeletük is fertőző lehet, és élelmiszerekkel érintkezve ezek további egészségügyi kockázatot jelenthetnek. A védekezés ellenük tehát igencsak fontos: ezt a legtöbben csapdákkal vagy rágcsálóirtó szerek használatával teszik, ám szerencsére van egy olyan házi praktika is, amely szintén hatékonyan bevethető ellenük, és nem öli meg az említett állatokat, csak elriasztja őket az otthonodtól. Galériánkban találod a részleteket!

Ha te is vegyszermentes és költséghatékony megoldást keresel annak érdekében, hogy elriaszd a rágcsálókat a házadtól és a kertedtől, akkor jó helyen jársz, ugyanis cikkünkben most eláruljuk, mit is tehetsz ellenük.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Bemutatjuk a 2024-es Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságát
Lifestyle
Magyarországon a magas vérnyomás gyakorlatilag népbetegségnek számít, azonban egy új kutatás szerint a gyógyvizes fürdőzés kedvezően befolyásolja mind a mentális, mind a fizikai állapotot.
Lifestyle
Ha te sem vagy híve az erős kemikáliáknak, valamint a rágcsálóirtó szereknek és mérgeknek, akkor ezt a filléres házi praktikát neked is ismerned kell.
Lifestyle
A Vízöntővel olyan váratlan esemény történik, ami alapjaiban forgatja fel az életét. Napi horoszkóp.