3 szempont, aminek ha nem felel meg az irodai széked, azonnal cseréld le

A megfelelő irodai szék nem luxus, hanem alapvető szükséglet, hogy hosszú távon is megőrizhessük egészségünket és jólétünket.

Ideje lecserélned a székedet

Az irodai munka világa manapság sokunk számára elkerülhetetlen, és mindannyian jól tudjuk, hogy az íróasztalunk mögött töltött hosszú órák hatással lehetnek az egészségünkre és a közérzetünkre. Az irodai szék – az a bútordarab, amelyet talán leginkább természetesnek veszünk a mindennapjainkban – kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy hogyan érezzük magunkat a nap végére. Sok ember azonban hajlamos figyelmen kívül hagyni a szék minőségét, amíg nem jelentkeznek az első hát- vagy nyakfájdalmak. Pedig a rosszul megválasztott irodai szék nemcsak a testtartásra lehet káros hatással, hanem hosszú távon komoly egészségügyi problémákhoz is vezethet.

Az ergonomikus kialakítás, a megfelelő támogatás és a kényelmes ülés mind alapvető követelmények, ám sokszor nem vesszük észre, ha székünk már nem felel meg ezeknek az elvárásoknak. Egy régi, elhasznált vagy rosszul megtervezett szék hatására a produktivitásunk csökkenhet, és állandó fáradtságot érezhetünk, anélkül, hogy tudnánk, mi okozza ezt a diszkomfortot.

Az alábbiakban három olyan szempontot mutatunk be, amelyeket ha a jelenlegi széked nem teljesít, azonnal érdemes fontolóra venni a cseréjét.

1. Hiányzik a megfelelő deréktámasz Az alsó hátunk, az úgynevezett lumbális rész, különösen hajlamos a fájdalmakra, ha nem kapja meg a szükséges támaszt. Az ergonomikus székek általában úgy vannak kialakítva, hogy deréktámaszt biztosítsanak, ezzel segítve a gerinc természetes görbületét. Ha a széked nem rendelkezik állítható deréktámasszal, vagy az állandó nyomást gyakorol a hát alsó részére, hamar hátfájdalmakhoz vezethet. Az ideális szék lehetővé teszi a deréktámasz beállítását, így személyre szabhatod a támogatást a saját testalkatodhoz.
Kattints a további képekért!

Ahogy a lakberendezés világa fejlődik, úgy nekünk is érdemes követnünk az új irányokat, és merészen újragondolni otthonunk tereit.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Sztárok
A 28 éves hollywoodi sztár zöld ruhája nem sokat hagyott a képzeletre.
Utazás
Az utazási ipar bennfentesei felfedték, hogy melyek azok a dátumok, amelyeket ajánlott elkerülni repjegyfoglaláskor a karácsonyi időszakban.
Sztárok
A sussexiek Netflix-sorozatukban beszéltek őszintén a királyiakkal való viszonyukról, és elárulták azt is, pontosan mi volt az a dolog, amely éket vert közéjük és Vilmos herceg közé.