Utazás

Ez most tényleg fájni fog: kiderült, valójában mennyibe kerülhet a magyar családoknak az idei árvíz

Már a 2013-as nagy árvíz is hatalmas károkat okozott, vagyis komoly terhet rótt a vállalatok és a magyar emberek pénztárcájára, de a helyzet 11 évvel később sem tűnik kedvezőnek.

Szorult helyzetben az egész ország

2013 után újabb hatalmas árvíz sújtja Magyarországot: a Duna pár napon belül tetőzik, s ez nem csupán a fővárosban, de számos vidéki településen is óriási problémát jelent. És ha mindez nem volna elég, a legfrissebb hírek szerint mindenki alábecsülte a krízishelyzet jelentőségét: az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivőjének kedd esti nyilatkozata szerint hosszan elhúzódó árhullámra kell készülnünk, vagyis sokáig lesz még érvényben harmadfokú készültség az érintett folyókon.

A közép-európai árvízhullám Magyarországot érinti a legsúlyosabban, hiszen hazánk a Kárpát-medence legmélyebb régiójában fekszik, így a környező hegyvidékek vízgyűjtőhelyeként is funkcionál - jegyzi meg a Pénzcentrum cikke, melyből kiderül, milyen terhet róhat a vállalatok és a magyr emberek pénztárcájára a 2024-es nagy árvíz. Ha kíváncsivá tettünk, kattints a galériára és olvass tovább!

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) szerint a 2013-as nyár eleji dunai árvíz miatt nagyjából 2200 kárbejelentés érkezett a hazai biztosítókhoz, a károk becsült értéke pedig az 1,3 milliárd forinthoz közelített. A lakosság részéről mintegy 2000 kárbejelentés érkezett, a fennmaradó 200 pedig a vállalati vagyonbiztosításokat terhelte. A kárösszegből 600 millió a lakossági, csaknem 700 millió pedig a vállalati kár volt.
Kattints a további képekért!

Az egyik magyarországi szolgáltató úgy döntött, hogy a rendkívüli árvízhelyzet miatt ingyenes korlátlan adatkeretet biztosít ügyfelei számára, ami tényleg jól jöhet ebben a helyzetben.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Utazás
Sztárok
Rengeteg sztárt érint az árvíz, és mennek a súlyos történések. Havas Henrik is el lesz zárva a külvilágtól pár napig, míg Varga Viktort nem akarták hazaengedni.
Sztárok
II. Erzsébet szívügyének tekintette, hogy Meghan Markle beilleszkedjen a brit királyi családba, éppen ezért hajlandó volt vele kapcsolatban kivételt tenni egy fontos kérdésben.
Fashion&Beauty
Kamilla királyné ezúttal nem fenséges estélyiben vagy tekintélyt parancsoló kosztümszettben keltett nagy szenzációt, hanem egy átlagos, mégis feltűnően csinos őszi ruhában.