Utazás

Tűz ütött ki Csernobil területén, egyelőre megfékezhetetlennek tűnnek a lángok

Tűz pusztít Csernobil területén: rengeteg tűzoltó dolgozik a lángok eloltásán az egykor nukleáris katasztrófa sújtotta szellemváros környékén. Néhány napja már fellobbantak a lángok, de most egy új tűzfészek okozza a gondot, amely lángba borította a Csernobil közeli erdőket.

"Ez egy új tűzfészek a csernobili zónában"

A kijevi régióban folytatódik a nyílt területen keletkezett tűz elhárítása, jelenleg az ország különböző részeiből érkezett 399 tűzoltó 103 berendezéssel dolgozik a lángok megfékezésén - tájékoztatta a nyilvánosságot az ukrán katasztrófavédelem.

Az erős szél miatt a tűz gyorsan terjed új területekre, így erdészeti gépeket, valamint buldózereket és traktorokat is bevontak az oltásba. Viktorija Ruban, a katasztrófavédelem regionális részlegének szóvivője tisztázta, hogy ismét a csernobili zónában ég a növényzet.

"Igen, ez egy új tűzfészek a csernobili zónában. Néhány napja már eloltották a másik tüzet" - fogalmazott.

Szeptember 3-án arról számoltak be, hogy a csernobili övezetben ég az erdő, a tűz akkor körülbelül húsz hektárnyi területre terjedt ki.
Kattints a további képekért!

A Paksi Atomerőmű termelését vissza kellett fogni, ráadásul tényleg mindenre figyelnek a szakemberek.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Utazás
Sztárok
Bár Angelina Jolie-t a mai napig a világ egyik legszebb nőjének, egy igazi dívának tartják, sokan úgy vélik, Brad Pitt új, 29 évvel fiatalabb szerelmének szépsége még a színésznőén is túltesz.
Home&Design
Különleges megoldás került elő Ryan Gosling és Eva Mendes konyhájából, amit a szemfüles rajongók szúrtak ki.
Lifestyle
A Halak életébe újra felbukkan egy régi nagy szerelme. Hétvégi szerelmi horoszkóp!