Tóth Melinda

A leginspirálóbb designer kategória jelöltje
Alapító és divattervező, DAIGE

Bemutatkozás

Alkotó és vállalkozó nőként nagyon fontosnak tartom, hogy képesek legyünk befelé fordulni, hallgatni az intuíciónkra. 12 éve, amióta márkámat építem, látom mennyire fontos ez. Harmóniába hozni az üzleti tervezést és a művészi víziót igazi kihívás.

Mottó

Az élet csak egy felugró ablak a nagyképernyőn. Nem szabad félni és túlgondolni az életet, tudni kell elengedni, illetve amikor kell akkor pedig megragadni a lehetőségeket.

Sikerek

Igazi validálása a munkámnak az, amikor meglátom idegeneken a ruháimat vagy amikor üzeneteket kapok, hogy mennyire szeretik a darabot, milyen jól érzik benne magukat. Emelett büszke vagyok, hogy több országban kaphatóak a kollekcióim, illetve hogy a magyar és nemzetközi influencerek is büszkén viselik őket. Bemutatóimra a BCEFW-n is nagyon büszke vagyok.

Motiváció

A családom, barátaim, illetve követek, olvasok pszichológusokat, indiai yóga hagyomány tanítóit, akik segítenek nekem az elmémet lehalkítani, amikor kell.

Inspiráció

Az utca színes képe, művészetek, álmok, filmek. Ezek elraktározódnak a tudatalattimba, majd egyszercsak előbukkanak egy ötlet formájában.

A szakmai sikerek mellett mit tartasz még fontosnak magadról elmondani?

Szociológus az első diplomám, nagyon érdekel az asztrológia, pszichológia, a belső fejlődés, az emberi elme titkai. Imádok utazni, Londonban éltem az elmúlt fél évben, jövőre pedig Barcelonába szeretnék költözni.

Hogyan lendülsz át az esetleges mélypontokon, mi segít?

Kitartással, önreflexióval, rengeteg belső munkával. Az segít ha befelé figyelek ilyenkor. Leválasztom a félelmeim, próbálok lecsillapítani a gondolatokat és az intuíciómra hallgatni.

Mi inspirált arra, hogy ezt a pályát/területet válaszd?

London, egy kiköltözés. Mindig is tudtam, hogy érdekel a divat, de abban a városban született meg az elhatározás bennem, hogy elkezdem ezt tanulni.

Mit javasolsz azoknak - legyenek akár fiatalok vagy újrakezdők -, akik még keresik az útjukat?

Azt, hogy legyenek kitartóak, építsenek maguknak kapcsolati hálót. Minden más előtt pedig menjenek gyakornoknak és lássanak bele egy nagyobb cég működésébe, tapasztaljanak.

Hogy látod a nők helyzetét a saját területeden?

Szuper női tervezők vannak itthon, nagyon inspiráló tehetségek.

Milyen érzések fogtak el, amikor megtudtad, hogy az Inspiráló Nők Díjra jelöltünk?

Örültem!

Ismerd meg Tóth Melindát és add le voksodat a lap alján található Szavazok! gombra kattintva!