Csaknem 10 milliárd jelszót törtek fel, így ellenőrizheted, hogy a tiéd is közöttük van-e

Minden idők legnagyobb jelszóadatbázisa került ki egy hackerfórumra. Könnyen lehet, hogy a tiéd is köztük van - nem árt ellenőrizni, hogy ez valóban így van-e.

Az internetes biztonságunkra nekünk is oda kell figyelni

A mai tech-központú világban szinte már minden ügyet szeretünk elektronikusan elintézni. Olykor nehéz a rengeteg jelszót fejben tartani, de igyekezzünk mindenhol mást használni, és muszáj erős kódokat megadni, hogy ne tudják a fiókjainkat feltörni.

Válasszunk hosszú, véletlenszerű karakterekből álló jelszavakat, amelyek magukban foglalnak kis- és nagybetűket, számokat és speciális karaktereket.

A galériánkban most megmutatjuk, milyen hatalmas adatszivárgás történt, és azt is, hogyan tudod ellenőrizni, hogy feltörték-e már valaha a jelszavadat.

A HVG számolt be róla, hogy egy elég durva jelszóhalmaz került fel az internetre egy szöveges dokumentumban, egészen pontosan 9 milliárd 948 millió 575 ezer 739 darab.
Kattints a további képekért!

A wifi a modern kor nagy csodája, és mindenhol keressük, hogyan tudunk rácsatlakozni a hálózatra. Na igen, de ennek sajnos vannak veszélyei is.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Bemutatjuk a 2024-es Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságát
Sztárok
Habár idehaza sokan még nem ismerik a nevét, a világot egyre jobban uralja az az énekesnő, akinek az idei év egyik nagy slágerét is köszönhetjük.
Sztárok
Bár első látásra meg nem mondanánk a két nőről, hogy testvérek, hiszen nem igazán hasonlítanak egymásra, vitathatatlan, hogy mindketten a maguk módján csinosak, és valódi természetes szépségek.
Sztárok
A walesi herceg évek óta védelmezi feleségét és családját, éppen ezért volt nagyon dühös, amikor Katalinról egy titkos fotót tett közzé valaki.