Ne edd meg ezt a népszerű nyári gyümölcsöt, ha ezeket tapasztalod: komoly allergiára is utalhatnak a tünetek

Talán nem is gondoltad volna, de egy ártalmatlannak tűnő gyümölcs is kiválthat súlyos allergiás reakciókat.

A görögdinnye-allergia jelei

Bár nyáron főleg a lángos, a hekk, a főtt kukorica és a fagyi a menő, azért a szezon egyik legkedveltebb gyümölcsét, a görögdinnyét is sokan fogyasztják szívesen. A lédús és édes, behűtve frissítő finomsággal is érdemes azonban óvatosan bánni, ugyanis a legtöbb ember nem tudja és nem is gondolna arra, hogy a görögdinnye is kiválthat allergiás reakciókat. Éppen ezért érdemes figyelni testünk jelzéseire, és ha a galériánkban található tüneteket, jeleket tapasztalod, akkor semmiféleképpen ne fogyassz többet a nyári csemegéből, hanem inkább fordulj orvoshoz, és vizsgáltasd ki magad, hogy valóban görögdinnye-allergiáról van-e szó. Lapozd fel képösszeállításunkat a részletekért!

Ahogyan a Mindmegette is írja, a görögdinnye-allergia szerencsére viszonylag ritka, és általában gyerekkorban alakul ki, így ekkor vehetők észre leginkább az intolerancia jelei.
Kattints a további képekért!

Néhány szülő még régebben azzal riogatta a gyerekeit, hogyha lenyeli a dinnyemagot, akkor dinnye fog nőni a hasában is. Valóban ennyire veszélyes, ha megesszük a görögdinnyének a magját?

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Sztárok
A rajongók már kezdenek találgatni, hogy Tóth Gabi és Papp Máté Bence képes lesz-e olyan messzire jutni, mint Krausz Gáborék.
Sztárok
Beyoncénak és testvérének, Solange-nak volt kitől örökölniük a szépségüket: édesanyjuk, Tina rendkívül vonzó nő, azt pedig egyáltalán nem mondanánk meg róla, hogy 70 éves.
Fashion&Beauty
Katie Holmes stílusából rengeteget lehet inspirálódni, főleg ha réteges öltözködésről van szó, hiszen az általa viselt darabokat nagy alapossággal és kiváló érzékkel válogatja össze – a végeredmény...