Lifestyle

Lehangoló, mit tartogat az idei olimpia a magyaroknak: 1956 óta nem fordult elő hasonló

Nem lesz magyar induló a súlyemelőknél a párizsi olimpián - írja az MTI. Ez a 122 nevet tartalmazó végleges rajtlistából derült ki, amelyet a nemzetközi sportági szövetség (IWF) a honlapján tett közzé.

Egyikőjük sem került fel a súlyemelők ranglistájára

Sem Mitykó Veronika, sem Nagy Péter nem jutott fel a súlyemelők rajtlistájára.

Nem lesz magyar induló a súlyemelőknél a párizsi olimpián, írja az MTI. Ez a 122 nevet tartalmazó végleges rajtlistából derült ki, amelyet a nemzetközi sportági szövetség (IWF) a honlapján tett közzé.

A kvalifikációs folyamat zárultával elkészült lajstromban az öt női és öt férfi súlycsoport összesen 120 emelőjén kívül a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) menekültcsapatának két versenyzője is szerepel.

A kategóriák mindegyikében alapvetően a tíz legeredményesebb szerzett kvótát. A két érintett magyar közül a békéscsabai Mitykó Veronika a plusz 81 kilósok között végül a 20., az ólomsúlyú férfiaknál (plusz 102 kg) pedig a szegedi Nagy Péter a 23. lett.

Mivel Magyarországnak nem járt szabadkártya, és az egyéb választhatósági szempontok szerint sem esett külön kedvező elbírálás alá, egyikőjük sem indulhat a francia fővárosban. Ez azt is jelenti, hogy – leszámítva az 1984-es, bojkottált Los Angeles-i olimpiát – 1956 után most rendeznek először ötkarikás játékokat magyar súlyemelő nélkül. A legutóbbi három olimpián – a 2012-es londonin, a 2016-os rióin és a 2021-es tokióin – egyedül Nagy Péter képviselte a magyar súlyemelést.

A rapper egy ír kocsmában, skót szurkolók gyűrűjében követte a vasárnap esti mérkőzés eseményeit.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Sztárok
Azt tudjuk jól, hogy az előadók közül Szikora Róbert is mindig őszintén elmondja, amit gondol. Most Azahriah, és a Valmar is a középpontba került.
Sztárok
Bár sokan úgy gondolják, egy hercegnének mindent szabad, ez egyáltalán nem így van: Katalin még egy olyan egyszerű dolgot sem tehet meg, amit egyébként bármelyik ember szabadon csinálhat.
Egészség
Egy új tanulmány szerint több népszerű ételben és egy igencsak kedvelt italban is rákkeltő vegyi anyagokat találtak a tudósok.