Home&Design

Így hűtsd le a lakást kánikula idején légkondi használata nélkül

Nálad sincs légkondi a lakásban? Ne csüggedj, néhány ügyes trükkel gond nélkül lehűtheted a lakást a legnagyobb melegben is.

Harcolj a hőséggel!

A nyári hőség gyakran megnehezíti az otthoni kényelmet, különösen akkor, ha nincs légkondicionálónk. A meleg időszakokban a lakások könnyen felmelegednek, ami megnehezíti a pihenést, a munkát és általában az élet élvezetét. Azonban számos olyan egyszerű és hatékony módszer létezik, amelyek segítségével légkondicionáló nélkül is hűvösebben tarthatjuk otthonunkat. Ezek a praktikák nem csak hogy energiatakarékosak és környezetbarátak, de hosszú távon jelentős költségmegtakarítást is eredményezhetnek. A következőkben bemutatjuk a legjobb tippeket és technikákat, amelyekkel otthonunkat kellemesen hűvösen tarthatjuk a legforróbb napokon is. Részletek a galériában!

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy otthonunkat hűvösen tartsuk, az árnyékolás és a megfelelő szellőztetés. A nap sugarai jelentős mennyiségű hőt juttatnak a belső terekbe, amit megfelelő árnyékolással csökkenthetünk. Zárjuk be az ablakokat és használjunk sötétítő függönyöket: A déli órákban zárjuk be az ablakokat és húzzuk be a sötétítő függönyöket, hogy megakadályozzuk a nap melegének beáramlását. A vastag, sötét anyagú függönyök különösen hatékonyak lehetnek.
Kattints a további képekért!

Kevesen merik bevállalni a színes konyhákat, pedig igazán különleges hangulatot tudnak teremteni bármely otthonban. Nem hiszel nekünk? Akkor olvass tovább!

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Home&Design
Sztárok
Azt tudjuk jól, hogy az előadók közül Szikora Róbert is mindig őszintén elmondja, amit gondol. Most Azahriah, és a Valmar is a középpontba került.
Sztárok
Bár sokan úgy gondolják, egy hercegnének mindent szabad, ez egyáltalán nem így van: Katalin még egy olyan egyszerű dolgot sem tehet meg, amit egyébként bármelyik ember szabadon csinálhat.
Egészség
Egy új tanulmány szerint több népszerű ételben és egy igencsak kedvelt italban is rákkeltő vegyi anyagokat találtak a tudósok.