Lifestyle

Fagyasztási kisokos: itt a lista, csak ezek a sajtok mehetnek a mélyhűtőbe

A fagyasztó az egyik legzseniálisabb konyhai gép, amibe szinte bármit bedobhatunk – ám a sajtok esetében ezt már nem lehet ennyire konkrétan kijelenti, ugyanis nem mindegyik fajta alkalmas arra, hogy lehűtsük.

Nem árt tudni

Az élelmiszerpazarlás csökkentésének legjobb módja a mélyhűtő gyakori használata, hiszen plusz időt nyerünk arra, hogy bevessük az alapanyagokat – ez ráadásul a kényelmet is szolgálja, hiszen nem kell állandóan a szupermarketbe vagy a közeli kisboltba rohangálni. Készételeket is simán lehet benne tárolni –leveseket, főzelékeket, köreteket, húsételeket, főtt tésztákat –, így ha nincs kedvünk a főzéssel bíbelődni, csak a kiolvasztással kell foglalkozni, és pikk-pakk meg is teríthetjük az étkezőasztalt. Jó hír, hogy a sajt is fagyasztható, azonban vigyázni kell, mert ez nem minden fajtára igaz – bizonyos típusok ugyanis nem reagálnak jól, ha túl hideg levegő éri őket. Galériánkban eláruljuk, mely sajtok kerülhetnek egészen nyugodtan a jégszekrénybe, és melyek nem:

Fontos tudni, hogy a fagyasztás hatással van a sajt minőségére, ezért felengedés után könnyen szárazabbá válhat. Ennek oka, hogy a fagyasztás során jégkristályok képződnek a belsejében, amelyek felengedéskor vizet adnak le, megváltoztatva az állagot.
Kattints a további képekért!

Igazi sajtimádó vagy, de attól félsz, hogy ezzel veszélyezteted a diétádat? Nos, van egy jó hírünk: táplálkozási szakértők szerint több olyan fajta van, ami bűntudat nélkül fogyasztható akkor is, ha súlycsökkentés a cél.

Leadfotó: 123rf

Forrás: Lifehacker

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Sztárok
Azt tudjuk jól, hogy az előadók közül Szikora Róbert is mindig őszintén elmondja, amit gondol. Most Azahriah, és a Valmar is a középpontba került.
Sztárok
Bár sokan úgy gondolják, egy hercegnének mindent szabad, ez egyáltalán nem így van: Katalin még egy olyan egyszerű dolgot sem tehet meg, amit egyébként bármelyik ember szabadon csinálhat.
Egészség
Egy új tanulmány szerint több népszerű ételben és egy igencsak kedvelt italban is rákkeltő vegyi anyagokat találtak a tudósok.