Simán tönkreteheti a Wi-Fi routeredet ez a vírus, és így az internetnek is annyi

Igazi atombombaként hasított végig a Pumpkin Eclipse nevezetű vírus, ami rengeteg Wi-Fi routert iktatott ki. Az eszközök nem csak simán meghibásodtak, teljesen használhatatlanok lettek.

Őrület, hogy efféle támadás megtörténhet

A számítógépes vírus a rosszindulatú szoftverek egy olyan típusa, amely úgy terjed, hogy önmagát sokszorosítja, és saját kódját más programokba vagy fájlokba illeszti. A számítógépes vírusok (Ebben az esetben malware-ek) gyakran fertőzött e-mail mellékleteken, internetes letöltéseken, illetve pendrive-okon és más cserélhető adathordozókon keresztül terjednek.

Pumpkin Eclipse azonban egy botnet volt. A botnetek képesek átvenni az irányítást a sebezhető router felett, és rávenni az eszközöket, hogy kártékony tevékenységekben – például DDoS, vagyis túlterheléses támadásokban – vegyenek részt.

A galériánkban megmutatjuk, hogyan tett ez tönkre több mint félmillió routert!

Te se hinnéd, hogy teljesen kicsinálhatják a Wi-Fi routeredet, amíg te békésen kávézgatsz a konyhában? Pedig a mai világban már lehetséges!
Kattints a további képekért!

Sok Wi-Fi gyilkos dolog lehet az otthonodban, de ez a hétköznapi tárgy kevésbé ismert. A szakérők most figyelmeztetnek, hogy bizony erősen lassíthatja a netedet.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Lifestyle
A mellrák korai felismerése életet menthet – több szervezet közösen hívja fel a figyelmet a mellrák elleni küzdelemre.
Sztárok
Nemrég került a boltok polcaira Tom Parker Bowles új könyve, melyben betekintést nyújt édesanyja, Kamilla királyné és mostohaapja, III. Károly étrendjébe, a kötet népszerűsítése során adott...
Sztárok
A mai napig döbbenten nézzük, milyen dögös még mindig Jennifer Aniston, személyi edzőjének köszönhetően pedig most már az sem rejtély, hogyan tudja megőrizni karcsúságát a színésznő.